Ametlik: Ogier ja Tänak sõlmisid M-Spordiga lepingu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljakordne maailmameister Sebastien Ogier.
Neljakordne maailmameister Sebastien Ogier. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

M-Spordi rallimeeskond andis täna ametlikult teada, et tuleval hooajal sõidavad nende meeskonna ridades neljakordne maailmameister Sebastien Ogier ja eestlane Ott Tänak.

Ogier kihutas eelnevalt Volkswageni ridades, kuid tiimi sarjast taandumise järel jäi Ogier töötuks. Tänak vahetab tulevaks hooajaks DMACKi värvid nüüd aga M-Spordi oma vastu. Tänak on M-Spordi põhimeeskonnas sõitnud ka hooaegadel 2012 ja 2015.

«Uuel hooajal saab olema palju uusi asju, kuid ma kindlasti ootan seda hooaega. Meil on uue generatsiooni ralliautod ja uus meeskond. Saab olema kindlasti huvitav,» teatas Ogier pressiteate vahendusel.

Tänakul on uueks hooajaks ka uus kaardilugeja. Raigo Mõlderi asemel istub Tänaku kõrval nüüd Martin Järveoja, kes varasemalt luges kaarti Karl Kruudale. Vastavat uudist kinnitas ka M-Spordi boss Malcolm Wilson.

«Läheme Monte Carlo rallile autoga, mille küljel ilutseb number 1. Meil saab olema viimaste aastate tugevaim sõitjate koosseis,» teatas Wilson.

«Ma ei ole teinud saladust, et tahan teha koostööd Sebastieni ja Julieniga (Ogieri kaardilugeja Julien Ingrassia). See on fantastiline, et nad on nüüd osa meie meeskonnast. Tegime kõvasti tööd, et nendega kokkuleppele jõuda. Nad usuvad, et Ford Fiesta on auto, millega on võimalik MM-tiitlit kaitsta,» lisas Wilson.

Häid sõnu jätkus M-Spordi bossil ka eestlaste aadressil. «Kui Ott ja Martin võtavad koha sisse teises autos, siis ootab meid ees üks meeletu hooaeg. Otil oli suurepärane aasta, kus ta näitas stabiilset kiirust. Ta on mänginud võtmerolli uue auto arendamisel ja ma usun, et tema esimene võit ei ole kaugel,» rääkis Wilson.

Uus autoralli hooaeg algab 20.-22. jaanuarini peetava Monte Carlo ralliga.

Praeguse seisuga jäävad nüüd töötuks Mads Östberg ja Eric Camilli, kes sel aastal kihutasid mõlemad M-Spordi esindustiimi värvides. Kummagi mehe edasiste plaanide kohta ei ole veel kindlat infot laekunud.

DMACKi ridades peaks kihutama hakkama Elfyn Evans. See uudis peaks ametlikuks saama homme.

Sebastian Ogier ja Ott Tänak.
Sebastian Ogier ja Ott Tänak. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix
Malcolm Wilson ja Ott Tänak.
Malcolm Wilson ja Ott Tänak. Foto: Timo Anis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles