Ott Tänaku suur võimalus sai teoks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak vahetab DMACKi kiivri uuel hooajal M-Spordi oma vastu.
Ott Tänak vahetab DMACKi kiivri uuel hooajal M-Spordi oma vastu. Foto: Timo Anis

Ott Tänaku liitumist M-Spordi meeskonnaga oli oodata, aga ometi on see uudis, mis teeb rallifännidel südame ühtaegu soojaks ja ärevaks. Tänak hakkab uhiuut Ford Fiesta WRCd taltsutama koos valitseva maailmameistri Sebastien Ogier’ga. Kuigi rallimaailma tähelepanu koondub esialgu just Ogier’le, pole nii hiilgavat võimalust autoralli suureks staariks tõusta Tänakul seni olnud.

Kõigi märkide järgi on M-Spordi Ford üle pikkade aastate nii konkurentsivõimeline, et vähemalt Ogier suudab taas heidelda MM-tiitli eest. Neli korda järjest maailma parimaks rallimeheks kroonitud Ogier’ kõrval jahib poodiumikohti ka Tänak. Võimalust sõita ühes meeskonnas tiitlikaitsjaga ei tekkinud omal ajal isegi Markko Märtinil.  

Kui Citroëni ja Volkswagenit taltsutanud Ogier on M-Spordi ridades uustulnuk, siis Tänak sõitis Briti meeskonna põhirivistuses ka 2012. ja 2015. aastal. Lõppenud hooajal esindas ta rehvitootja DMACKi tiimi, aga auto ja tehniline hooldus tulid ikkagi M-Spordilt. Lisaks on Tänakul oluline roll uue masina arendamisel.

Tänakul on uueks hooajaks ka uus kaardilugeja. Raigo Mõlderi asemel istub Tänaku kõrval nüüd Martin Järveoja, kes varem luges kaarti Karl Kruudale. Seda uudist kinnitas ka M-Spordi boss Malcolm Wilson.

Wilson on praegu kindlasti õnnelik mees – rallimaailma suurima staari Ogier’ palkamine on suur töövõit. «Läheme Monte Carlo rallile autoga, mille küljel ilutseb number 1. Meil saab olema viimaste aastate tugevaim sõitjate koosseis,» teatas britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles