Staažikas rallisportlane «Pealtnägijas»: isetegevus ralli korraldamisel maksis kolmele inimesele elu (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju rallil hukkus kolm pealtvaatajat.
Harju rallil hukkus kolm pealtvaatajat. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Mullu mais juhtus Harju rallil õnnetus, kus kurvis välja paiskunud masina all hukkus kolm noort inimest. Ametlik uurimine lõpetati süüdlast leidmata, kuid rallieksperdi sõnul tehti korraldamisel hulganisti vigu.

Mullu juhtus Harju rallil Kose lähedal kitsal metsateel õnnetus, kus autojuht kaotas juhitavuse ja sööstis 140 km/h teelt välja, otse rahva hulka, mistõttu hukkus kolm noort inimest - Triinu, Lauri ja Janek - ja vähemalt sama paljud pääsesid napilt, vahendas ERRi uudisteportaal ETV saadet «Pealtnägija».

Triinu, Lauri, Janek ja nende seltskond valis vaatamiskohaks lageda raiesmiku mäenukil, kus paistab kätte mitu kurvi ja pikk kiire sirge ning kuigi tegu oli kogenud rallisõpradega, ei tajunud nad ohtu, seda enam, et lint ja lähedal seisnud turvamees saatsid signaali, et see koht oligi peatvaatajatele mõeldud. 

Prokuratuur teatas tänavu veebruaris ehk kaheksa kuud pärast õnnetust, et uurimine lõpetatakse kellelegi süüdistust esitamata ning seitse lehekülge tihedat teksti saab kokku võtta lausega, et turvanõuded olid täidetud ja õnnetuse põhjuseid polnud võimalik ette näha.

Autospordi liidu konsultant ja endine staažikas rallisportlane Märt Ots, kes juhtumit lähedaste palvel analüüsis, leiab aga, et ametlik versioon ei pea paika ja korraldajate väide, et riske maandati, on tema hinnangul suisa vale.

Tänaseks on asja vaaginud mitu prokuröri ja kõik on uurimise taasavamisest keeldunud, viimase õlekõrrena pöördus pere riigikohtusse, kust oodatakse vastust lähikuudel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles