Võimsas hoos Baruto võitis MMA-ringis oma kolmanda matši (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto põlvedega töötlemas Tsuyoshi Kosakat.
Baruto põlvedega töötlemas Tsuyoshi Kosakat. Foto: Ekraanitõmmis videost

Endine sumomaadleja Baruto pidas täna oma kolmanda matši MMA-ringis. Eestlane oli sarnaselt kahele eelmisele korrale võidukas, kui ta alistas Rizini poolt korraldatava turniiri veerandfinaalis kohtunike häältega jaapanlase Tsuyoshi Kosaka. Saitama publikule ei olnud oma mehe kaotust just meeltmööda ning nii sai Baruto kohtunike otsuse järel kuulda ka veidike vilet.

Baruto oli avaraundis vastaset kindlalt üle - eestlane tõmbas avagongi järel Kosaka kohe pikali ja hoidis teda üle 3 minuti haardes ning töötles jaapanlast põlvelöökidega. Kohtunik aitas lõpuks Kosaka püsti ja seejärel oli ka püstivõitluses eestlane üle. Teine raund kulges üldiselt sarnase stsenaariumi kohaselt. Lõpuks ei olnud Baruto ülekaalus mingit kahtlust.

Baruto tuleb nüüd järgmisena ringi juba 31. detsembril, kui kavas on sama turniiri poolfinaalid. Baruto vastaseks kahe päeva pärast on horvaat Mirko «Cro Cop» Filipovic, kes alistas poolfinaalis mullu sama turniiri võitnud ameeriklase King Mo.

Teises poolfinaalis on vastamisi venelane Valentin Moldavsky ja iraanlane Amir Aliakbari. Sarnaselt poolfinaalidele peetakse ka finaal 31. detsembril.

Kui Baruto on MMA-ringis pidanud seni kaks matši ja mõlemad võitnud, siis Kosaka arvel on 27 võitu ja 18 kaotust. 2006. aastal karjäärile punkti pannud Kosaka naasis ringi eelmisel aastal, kui ta alistas 29. detsembril Saitamas James Thompsoni.

Kosaka on karjääri jooksul kahel korral kohtunud ka Venemaa legendi Fjodor Jemelianenkoga. 2000. aastal jäi Osakas peale jaapanlane ning 2005. aastal Yokohamas võitis omakorda venelane. Karjääri tippajal võitles Kosaka mainekas UFC võitlussarjas.

Esialgse loosi tulemusena pidi Baruto veerandfinaalis kohtuma tšehhi Jiri Prochazkaga, kuid vigastuse tõttu pidi Prochazka duellist Barutoga aga loobuma ning nii lisandus uue võitlejana tabelisse Kosaka.

Turniiri poolfinaalid ja finaal peetakse 31. detsembril Saitamas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles