Parim eestlane MK-sarjas vajab mõnd lisameetrit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid on Kristjan Ilvese trumbiks olnud just hüpped. Tänavu ei ole need aga soovitult välja tulnud.
Aastaid on Kristjan Ilvese trumbiks olnud just hüpped. Tänavu ei ole need aga soovitult välja tulnud. Foto: NordicFocus

Hooaega MK-sarjas nelja punktikohaga alustanud, seejärel kolmel etapil 30 parema seast välja jäänud ning eile Lahtis 28. kohaga taas punkte teeninud kahevõistleja Kristjan Ilves tunnistab, et regulaarselt karjääri parima tulemuse tasemel võistlemiseks tuleks saada hüppemäel juurde 3–3,5 meetrit. See olevat iseenesest võimalik saavutada.

20-aastane Ilves tegi oma karjääri parimad sooritused käimasoleva hooaja alguses, kui ta sai Rukal kirja 17. ja 21. koha. «Praegu jääb vajaka just hüppemäel,» tõdes Ilves, et tema eelnevate aastate trumpala ei ole viimasel ajal soovitult välja tulnud.

See-eest sõidukiiruses on eestlane sel hooajal võrreldes varasemaga juurde pannud. Lahtis 28. kohaga lõppenud pühapäevasel võistlusel oli eestlane hüppevooru järel 26. positsioonil, sõidukiirus oli Anatoli Šmiguni näpunäidete järgi harjutaval mehel päeva 28. ja nii õnnestuski teenida 3 MK-punkti.

«Suusasõit oli küll kena, kuid koondtulemus rahulolu ei paku. Hüppemäelt sooviks ikka juurde. Tegelikult on vahed üsnagi väikesed. Kui hüpata 3-3,5 meetrit rohkem, siis võiks lõppkoht olla 10 positsiooni võrra parem,» leidis ta, et 20 parema sekka jõudmine peaks olema talle jõukohane.

«Tegelikult on selline sooritus jalas olemas. Kogu küsimus on tunnetuses – kui hästi suudad enne äratõuget asendis istuda,» selgitas ta praegust puudujääki. «Selle probleemi lahendamisega nüüd tegelemegi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles