Korvpalli Balti liigas selgusid play-off paarid, Rakvere Tarvas diskvalifitseeriti

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Korvpalli Balti liigas on alagrupimängud läbi ning selgunud 16 paremat korvpalliklubi. Teiste seas kuulub nende hulka ka kuus Eesti klubi. Eelmisel hooajal selles sarjas hõbemedalitega leppima pidanud Tartu Ülikool kohtub Kasahstani klubiga Atõrau Barsõ ning BC Kalev/Cramo läheb vastamisi TTÜ Korvpalliklubiga.

Eestist pääsesid otse play-off'i Tartu Ülikool, Kalev/Cramo ja TLÜ/Kalev, läbi alagrupiturniiri lunastasid pääsme 16 sekka ka AVIS Rapla, Pärnu Sadam ja TTÜ.

Vastavalt viimase kolme hooaja esitustele nii koduliigas kui ka Balti liigas pandi meeskonnad paremusjärjestuse alusel ritta. Selle järgi on Tartu Ülikool esimene, BC Brienai Vytautas (Leedu) teine, Kalev/Cramo kolmas ja TLÜ Kalev (Eesti) neljas. Kohtadel 5-16 asuvad klubid on järjekorras tulemuste põhjal, mida nad alagrupiturniiril näitasid.

Sellest tulenevalt moodustuvad play-off paarid järgmise loogika põhjal: tabeli esimene mängib tabeli viimasega (16.), teine eelviimasega (15.) jne. Meeskonnad kohtuvad nii kodus kui ka võõrsil ning tabelis eespool asetsev klubi saab õiguse mängida teise kohtumise koduväljakul.

Kui Rakvere Tarvas/Palmse Metall oleks pidanud algselt hõivama tabelis viimase ehk 16. koha, siis eile Lätis toimuma pidanud kohtumisele Jekabpilsiga mängijate vigastuste tõttu minemata jätnud Tarvas kõrvaldati Balti liiga juhatuse poolt kaheksandikfinaalist. Eesti klubi asemel tõusis viimasele play-off kohale Kasahstani klubi Atõrau Barsõ. Seega kohtub Barsõ 16 parema hulgas Tartu Ülikooliga. 

Mängud toimuvad 7.-9. veebruaril ja 21.-23. veebruaril.

Balti liiga play-off paarid:

Tartu Ülikool (Eesti) - Atõrau Barsõ (Kasahstan)*

BC Prienai Vytautas (Leedu) - Pärnu Sadam (Eesti)

BC Kalev/Cramo (Eesti) - TTÜ Korvpalliklubi (Eesti)

TLÜ/Kalev (Eesti) - Liepaja/Triobet (Läti)

Pieno Zvaigzdes (Leedu) - BK Ogre (Läti)

BK Barons (Läti) - Jurmala/Fenikss (Läti)

Valmiera/Ordo (Läti) - AVIS Rapla (Eesti)

BC Nevezis (Leedu) - Jekabpils (Läti)

*Tartu Ülikool mängib mõlemad mängud koduväljakul

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles