Kas Eesti aerutajad kraapisid välja lotovõidu? (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise uus peatreener Imre Pulai.
Eesti koondise uus peatreener Imre Pulai. Foto: Erakogu

AERUTAMINE. Pole just igapäevane, et mõni Eesti koondis saab lubada endale luksust treenida olümpiavõitja juhendamisel. Aerutajatel see õnnestus, kusjuures alaliit ei pidanud 2000. aastal Sydneys esimeseks tulnud ungarlase Imre Pulai palkamiseks isegi SMS-laenu võtma. Vastupidi, Eesti aerutamisföderatsiooni president Martin Ilumets kinnitab, et eelarve peaaegu sama suur kui mullu.

Seda, kas Pulai on Eesti spordi jaoks lotovõit või mitte, näeb hiljemalt kolme ja poole aasta pärast, kui aerutajad jagavad olümpiamedaleid Tokyos. Mäletatavasti Riosse eestlasi ei pääsenud ja viimati võistles mõni meie aerutaja hiiglaslikul spordipeol 2000. aastal, kui Hain Helde sõitis ühekanuul välja 18. ja 25. koha.

«Saime maksimaalsed võimalused minimaalse kuluga. Majanduslikult on Pulai meie jaoks väga hea variant,» räägib aasta tagasi alaliitu juhtima hakanud Ilumets rahulolevalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles