Austraalia tenniselegend: Federer tegi sohki

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer Austraalia lahtiste võidukarikaga.
Roger Federer Austraalia lahtiste võidukarikaga. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu finaalis võidutsenud šveitslast Roger Federeri ei saada vaid kiidulaul.

Nimelt sõnas 51-aastane Austraalia tenniselegend Pat Cash, et Federer tegi nii poolfinaalmängus Stanislas Wawrinka kui ka finaalis Rafael Nadali vastu sohki. Mees peab silmas tõika, et mõlema vastasseisu ajal võttis Federer meditsiinilise vaheaja. «See on sohitegemine ja nii lubatakse teha,» kommenteeris 1987. aastal Wimbledoni tenniseturniiri võitnud Cash BBCle. «See on küll reeglitega lubatud sohitegemine, kuid sellest hoolimata vale,» lisas ta.   

Nii poolfinaalis kui ka finaalis võttis Federer meditsiinilise vaheaja enne viiendat ehk otsustavat setti. Pärast Austraalia lahtiste võitu on šveitslane nüüd võitnud oma karjääri jooksul 18 suure slämmi turniiri ning ta tunnistas, et võttis meditsiinilise vaheaja, kuna see on reeglitega kooskõlas. «Mul oli jalavalu juba turniiri alguses, kuid tundsin heameelt, et suutsin sellest hoolimata mängida. Mingil põhjusel tundsin valu Stani (poolfinaalmäng kaasmaalase Stanislas Wawrinkaga – toim) vastu mängides juba teises setis ning kolmandas setis andis tunda kubemehelihas. Ütlesin siis endale: reeglid on selleks, et neid kasutada,» rääkis Federer.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles