Nurmsalu ebaõnnestunud võistlusest: mul on täiesti savi (3)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu Lahti MMi normaalmäe põhivõistlusel.
Kaarel Nurmsalu Lahti MMi normaalmäe põhivõistlusel. Foto: Tairo Lutter

Lahti MMi suusahüpete normaalmäe võistlusel vaid 83 meetri kaugusele lennanud Kaarel Nurmsalu tänasel lõppvõistlusel 30 parema sekka ei pääsenud ja piirdus 48. kohaga.

«Asi pole praegu mu jalas või tugevuses. Pigem on probleem enesehäälestamises - ma ei suutnud ennast kuidagi MMiks üles kerida. Läksin tegema hüpet stiilis «käsi kullas või seesamune mullas». Täna oli mullas ikka. Aga ma ei põe. Minu võistlused on alles ees ja praegu on alles pika protsessi algus. Ausalt öeldes on täiesti savi,» ütles Nurmsalu pärast võistlust ajakirjanikele.

«Homme on juba täiesti uus päev. Ma oleks võib-olla varem taolise võistluse pärast hirmsasti põdema hakanud. Paha on öelda, aga täna jätab täiesti külmaks. Saaks ainult ruttu sööma ja muud polegi midagi,» lisas ta.

Lahti hüppemägesid ümbritsevad tribüünid olid peaaegu täis ja hüppevõistlust vaatama suundunud rahvamassist tekkis hiigelsuur tropp, kust oli sisuliselt võimatu läbi pääseda. Nurmsalule publik aga erilist muljet ei avaldanud.

«Pean tõdema, et see on suusahüppevõistlustel selline keskpärane rahvamass. Midagi erilist ei ole. Jube vaikne rahvas on! Kesk-Euroopas on ikka palju karmim teema. Soome kohta on isegi üllatavalt palju rahvast, päris tublid on selles osas.»

Nurmsalu teeb Lahtis kaasa ka kolmapäeval peetaval suure mäe võistlusel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles