Eesti tantsupaar jõudis maailma esikümnesse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Abel ja Aleksandra Galkina
Madis Abel ja Aleksandra Galkina Foto: Eesti Tantsuspordi Liit

Eesti ühed edukamad tantsijad Madis Abel ja Aleksandra Galkina jõudsid maailma jooksvas edetabelis standardtantsudes täiskasvanute vanusegrupis kümne parima hulka.

Viimasel võistlusel Kopenhaagenis sai tantsupaar 3. koha ning kogus 630 punkti, jõudeski nii edetabeli esikümnesse. Kokku on tantsupaaril 4001 punkti ning maailmaedetabeli üheksandat kohast lahutab neid ainult üks punkt.

Abel ja Galkina treenivad tantsuklubis Leevi treener Aleksander Makarovi käe all. «On imetlusväärne, et Eestis on sportlaseid, kes suudavad konkureerida maailma tippudega. Kuigi täielikku tippu on veel pikk tee, on selge, et meie tantsijad on spordile pühendunud ning selle nimel valmis pingutama,» sõnas Makarov. Hetkel valmistuvadki Abel ja Galkina eelseisvateks Eesti meistrivõistlusteks standardtantsudes, mis leiavad aset 25. märtsil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles