Venemaa hokilegend suri harrastajate mängu ajal

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Gimajev.
Sergei Gimajev. Foto: Eugene Odinokov/Sputnik/Scanpix

Venemaal kukkus harrastajate jäähokimängu ajal kokku ja suri aastaid Moskva AKSK eest mänginud 62-aastane Sergei Gimajev. Viimastel aastatel telekanalis Matš TV töötanud Gimajevile sai esialgsetel andmetel saatuslikuks tromb.

Tuulas peetud harrastajate kohtumisel kaasa teinud Gimajevil hakkas halb ning ta lahkus jäält, et minna riietusruumi. Seal kukkus ta kokku ning kui kaaslased ta leidsid, oli hokimehe elu päästmiseks juba hilja, kirjeldas agentuuri R-Sport vahendusel 1988. aasta olümpiavõitja Ilja Bjakin.

Karjääri jooksul mängis Gimajev lisaks AKSK ridadesse kuulumisele nii Kuibõševi kui ka Peteburi SKA eest. Aastatel 1978-85 tuli ta mitmekordseks Nõukogude Liidu meistriks ning pälvis ka meistersportlase aunimetuse. 2000ndatel aastatel asus Gimajev tegutsema hokikommentaatorina, töötades kanalites Rossija 1, Rossija 2, Sport 1, Matš TV ja KHL TV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles