Üks samm astutud, pikem ootab ees

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves sõitis laupäeval Schonachis välja karjääri kõrgeima ehk 14. koha. Eilseks oli tema jõud raugenud.
Kristjan Ilves sõitis laupäeval Schonachis välja karjääri kõrgeima ehk 14. koha. Eilseks oli tema jõud raugenud. Foto: Thibaut/Nordic Focus

Kahevõistleja Kristjan Ilves (20) ja tema treenerist isa Andrus Ilves seadsid suvel sihiks, et juba 18-aastaselt Eesti parimaks tõusnud talent võiks MK-sarjas sõita stabiilselt 20 sisse. Hooaja alguses ja lõpus nii läkski. Kuhu edasi? Andrus Ilvese hinnangul pole mõtet õhku täis minna ja uus eesmärk peab jääma reaalsuse piiridesse.

«Kui ma ütleks uuesti, et Kristjan peaks sõitma 20 sekka, siis ma alahindaks teda. Kolm aastat tagasi tegime plaanid selle mõttega, et ta jõuaks Pyeongchangi taliolümpial esikümnesse. Praegu tundub, et see on võimalik. MK-etappidel võiks Kristjan sõita stabiilselt 15 parema sisse,» rääkis Andrus Ilves pärast Saksamaal Schonachis peetud hooaja viimast MK-etappi.

Eile piirdus juunis 21-aastaseks saav Kristjan Ilves 43. kohaga, aga laupäeval lõpetas ta kärjääri kõrgeimal ehk 14. positsioonil. Varem oli ta kahel korral saanud 17. koha punktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles