Pihkva ralliõnnetuses hukkus kaardilugeja, vigastatute seas endine Eesti meister ja Rally Estonia võitja (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Neljapäeval Venemaal algama pidanud Pihkva ralli testkatsel juhtus täna kohutav avarii, mille tagajärjel hukkus üks rallisportlane ja vigastada sai kolm, kelle seas on ka endine Rally Estonia võitja Aleksei Lukjanuk.

Portaali luki.ru teatel põhjustas õnnetuse turvanõuete jäme eiramine. Üks ekipaaž keeras testikatsel otsa ringi ning asus seda läbima kokkulepitule vastupidises suunas, mistõttu toimus laupkokkupõrge hiljem startinud ekipaažiga.  

Kokkupõrke tulemusel süttis esmalt põlema üks ja siis ka teine ralliauto. Hukkus Vjatšeslav Kutšerovi kaardilugeja Aleksei Ljaduhhin. Teise õnnetusse sattunud ekipaaži liikmed Aleksei Lukjanuk ja Nikita Gergel, samuti Kutšerov toimetati vigastatuna haiglasse.

Kannatanud viidi esmalt Velikije Luki haiglasse. Sealt transporditi Lukjanuk ning Gergel helikopteriga edasi Peterburi peahaiglasse, Kutšerov viidi kiirabiga Moskvasse. Kõik mehed on teadvusel ning nende seisund pole eluohtlik, teatab Lukjanuki Facebooki fännileht. Ainsana on avalikustatud info Lukjanuki vigastusest - rallimees murdis õnnetuses jala.

Lukjanuk on 2014. aasta autoralli N-rühma Eesti meister ja 2015. aasta Rally Estonia võitja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles