Kontaveit sai Roomas ülikindla võidu ning jõudis veerandfinaali (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tiziana Fabi/AFP/Scanpix

Eile maineka Rooma tenniseturniiri teises ringis naiste maailma esireketi Angelique Kerberi 6:4, 6:0 alistanud Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 68.) jõudis juba veerandfinaali, kui alistas täna ülikindlalt 6:1, 6:1 kogenud horvaatlanna Mirjana Lučić-Baroni (WTA 22.).

21-aastane eestlanna domineeris kohtumises algusest peale ning näitas enesekindlat mängu, mistõttu ei tekkinud 35-aastasel horvaatlannal tema vastu mingit võimalust. Kui avaseti võitis Kontaveit kõigest 21 minutiga, siis teine sett kestis 34 minutit.

Seega jõudis Kontaveit Roomas juba veerandfinaali ehk kaheksa parema sekka, kus kohtub rumeenlanna Simona Halepi (WTA 4.) ja venelanna Anastassia Pavljutšenkova (WTA 17.) vahelise matši võitjaga.

Enne mängu:

35-aastane Lučić-Baroni jõudis kolmandasse ringi, kuna vigastada saanud venelanna Maria Šarapova andis loobumisvõidu.

21-aastane Kontaveit jõudis 2,7 miljoni USA dollari suuruse Rooma tenniseturniiri põhiturniirile kvalifikatsioonist, kui alistas esmalt 6:2, 4:6, 6:1 slovakitari Jana Cepelova (WTA 86.). Magusa revanši võttis eestlanna ka kvalifikatsiooni teises ringis, kui alistas tasavägises matšis Kolumbia esindaja Mariana Duque-Marino (WTA 98.) numbritega 3:6, 6:2, 7:5, kellele ta oli eelmisel nädalal toimunud Madridi turniiril kahes setis alla jäänud.

Nii jõudis Kontaveit põhiturniirile, mille avaringis tegi ta selja prügiseks sakslannal Andrea Petkovicil (WTA 75.), kes alistus numbritega 6:3, 6:4. Eile juhtus aga midagi imelist, kui 32 parema seas kohtus eestlanna avaringis vaba olnud maailma esireketi Angelique Kerberiga ning võitis 29-aastase sakslanna kahes setis 6:4, 6:0.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles