Õnnetusse sattunud endise MotoGP maailmameistri seisund on äärmiselt tõsine

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicky Hayden
Nicky Hayden Foto: LaPresse/ALessandro La Rocca/LaPresse

2006. aastal MotoGP maailmameistriks tulnud Nicky Hayden jäi Itaalias jalgrattaga sõites auto alla ning viidi arstide poolt kunstlikku koomasse.

Õnnetus juhtus eile Itaalias Riminis. «Täname kõiki toetuse eest. Kui haiglalt või Nicky perekonnalt tuleb tema seisundi kohta värsket informatsiooni, siis avaldame selle,» teatas Haydeni tööandja Red Bull Honda meeskond avalduses.

Kohaliku aja järgi neljapäeval kell 17 anti teada, et Haydeni seisund on äärmiselt kriitiline ning tema aju on saanud tugeva kahjustuse. Motomehele on haiglas toeks tema kihlatu Jackie, USAst lendasid kohale tema ema Rose ja vend Tommy. 

Haydenile on toetust avaldanud kogu motomaailma paremik, teiste hulgas ka Valentino Rossi. «Väga, väga halvad uudised. Rääkisin arstiga ning ta ütles, et seisund Nicky seisund on raske. Sellest on väga kahju, Nicky on suurepärane sõitja, suur talent, maailmameister, alati tipus ning suurepärane inimene. Olukord on halb, aga loodame parimat,» lausus Rossi.

Hayden on MotoGP sarjas startinud 218 etapil, jõudnud poodiumile 28 korral ning võitnud etapi kolmel korral. 2006. aastal tuli ta 5-punktilise eduga Rossi ees maailmameistriks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles