Martin Järveoja: Ott küsis, kas ma olen varem rallit juhtinud. Vastasin, et ükskord Saaremaal

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: @World/M-Sport

Sel hooajal Ott Tänaku kaardilugejaks saanud Martin Järveoja saab Portugali rallil esmakordselt mekkida MM-etapi liidrikohamekki. «Ott küsis minu käest, et kas ma üldse olen varem rallit juhtinud. Vastasin, et vist Saaremaa rallil kunagi,» naeris Järveoja tänase päeva lõpuks.

Tänaku-Järveoja edu Dani Sordo ja Marc Marti ees on 4,6 sekundit, Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia on 5 sekundi kaugusel. Järveoja sõnul sellises eduseisus mingit suurt emotsiooni ei teki. «Väike samm on tehtud, aga pikk ralli veel ees.»

Tegelikult on see liidriseis üldse pisikese õnnega saadud asi, sest päeva kuuendal katsel viga saanud esiõõts vajas enne viimaseid katseid kõvasti putitamist. Siiski oli auto vaevu juhitav. «Ülesõidul pidi kahe käega roolist kinni hoidma, muidu tahtis kraavi ära kiskuda. Pidurdusel vasakule, kiirendusel paremale,» rääkis Järveoja.

Mis täpselt sel katsel juhtus? «Mingi pauk käis, tegelikult ikka rohkem kui üks,» ei osanud kaardilugeja konkreetsele hetkele näpuga näidata. «Kohati olid teed väga ilusad, aga nagu me enne rallit kartsime, teine tiir oli ikka päris karm. Kui autot vaatad, siis plastikut on küljest ära lennanud küll – puhtalt tee pärast, kuskile vastu pole me sõitnud.»

Homme on Portugali rallil kavas kolm kiiruskatset, mis läbitakse kahel korral. «Üks on 37kilomeetrine katse, aga see on samas sile ehk ma ei usu, et seal mingeid suuri vahesid tuleb,» räägib Järveoja päeva lõpetavast pikimast kihutamisest. «Pigem on see keskmine katse, mis juba rajaga tutvumise ajal oli päris roopas, kus võib tulla üllatusi,» ennustab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles