Ott Tänak: kui üritada rallit võita, peab ilmselgelt riske võtma

Viljar Voog
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: @World/M-Sport

Portugali MM-rallil neljanda koha saanud ning punktikatse võiduga väärtuslikke lisapunkte teeninud Ott Tänak lausus pärast ralli lõppu Eesti ajakirjanikele, et ei läinud viimasel katsel tegelikult tingimata esikohta püüda, kuid tegi siiski kõik endast oleneva, et Portugalist võimalikult hea punktisaak kaasa võtta.

«Täna oligi eesmärk üks – jätta Craig Breen selja taha, et saada meeskonnale ja endale punktid kätte. Keskmised kaks katset sõitsime suht rahulikult ja siis oli power stage. Võib-olla võita ei plaaninudki, aga punkte tahtsime kindlasti saada, nii et positiivne,» sõnas Tänak. «Katsevõit tuli ehk kerge üllatusena, aga kindlasti mitte kergelt.»

Eile liidrikohalt aega kaotanud ja võiduvõimalused minetanud Tänak tõdes, et niisama kulgedes ei olegi võimalik kuhugi jõuda. «Kui üritada rallit võita, peab ilmselgelt riske võtma. Konkurents oli tihe ja kõik üritasid kõvasti – juhtus mis juhtus, aga vähemalt kiirust on. Peab veel mõtlema siit ja sealt ning autoga rohkem sinasõbraks saama, siis on järgmisel rallil jälle kõik võimalik.»

Tänak lausus, et punktikatseks ta eraldi ei valmistunud. «Midagi erilist polnud, lihtsalt vahepeal oli pausi koht. Sai banaani ja viinamarja süüa, tšillida ja niisama ringi vaadata. Katse peal üritasin aga kindlasti rohkem keskenduda kui tavaliselt,» sõnas ta.

Mis on see miski, mis eestlast seni karjääri esimesest MM-ralli võidust lahutab? «Siin on maailmameistrivõistlused, maailma parimad mehed sõidavad. Kui rallit võita oleks niisama lihtne, võiksid seda kõik teha. Ilmselgelt ei ole ma veel piisavalt hea, et esikohta saada. Tuleb tööd teha. Mis siin on – pedaalid, rool ja käigukang! Järelikult tuleb neid kuidagi omavahel paremini manageerida,» muigas Tänak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles