Ogier hindab: Tänakul on veel tiitlivõimalus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: @World/M-Sport

Neljakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier liigub oma viienda tiitli suunas. Tema enda hinnangul võivad temaga sel teel konkureerida veel kolm meest, nende seas ka meeskonnakaaslane M-Sport tiimist, Ott Tänak.

«Peaaegu pool hooaega on möödas (Portugali ralli oli kuues kuraditosinast – V.V) ja on neli meest, kel on veel võimalus tiitel võita,» rääkis Ogier MM-sarja hetke esinelikust, kus talle järgnevad Thierry Neuville, Jari-Matti Latvala ja Tänak. «Ülejäänud jäävad nüüd juba üpris kaugele. Võib raha peale panna, et hooaja lõpus on maailmameister üks meist neljast.»

Portugali ralli võitnud Ogier kerkis esikohale pärast Tänaku eksimust laupäeval, kus eestlane murdis oma Fordi tagavedrustuse. Ometi ei olnud võit siis veel kindel: «Pidime siiski lõpuni pingutama, sest Thierry polnud meist kaugel maas. Aga võitlus Otiga oli tõesti väga pingeline ja tema kiirus sel nädalavahetusel väga hea. Ilma tema veata oleks meie vahel napiks läinud. Aga see on osa mängust ja mul on hea meel, et ta sai lõpuks kirja väärt punktid ja võitis ka Power Stage’i – meeskonnale oli see hea nädalavahetus.»

M-Sporti kolmas mees Elfyn Evans hoiab MM-arvestuses hetkel kuuendat kohta, aga suutis Argentiina rallil edestada mõlemat tiimikaaslast ja tuua meeskonnale teise koha punktid. Ogieri hinnangul on Fordide roolis väga tugevad piloodid: «Nii et meeskondlikus arvestuses on meil suurepärane tiitlivõimalus. See oleks imeline, kui erameeskond suudaks tehasetiimide ees esikoha võita.»

Autoralli MM-sarja üldjärjestus 6. etapi järel:
1. Sebastien Ogier (M-Sport) 128 punkti
2. Thierry Neuville (Neuville) 106
3. Jari-Matti Latvala (Toyota) 88
4. Ott Tänak (M-Sport) 83
5. Dani Sordo (Hyundai) 66
6. Elfyn Evans (M-Sport) 53
7. Craig Breen (Citroen) 43

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles