Britid teavad: Kontaveit on üks kahest naistennisistist, keda suure slämmi turniiril jälgida

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: ELSA/AFP/Scanpix

Sel nädalal algavate Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste eel tehakse traditsiooniliselt erinevaid ennustusi. Briti ajaleht The Telegraph on välja toonud kaks meestennisisti ja kaks naistennisisti, kes on parasjagu tõusuteel ning väärivad tähelepanu. Ühe naismängijana on välja toodud Anett Kontaveit.

Meesmängijatest on The Telegraphi kiituse pälvinud 20-aastane Saksamaa tennisist Alexander Zverev, kes alistas hiljutise Rooma turniiri finaalis Novak Djokovici. Meestest soovitatakse pilku peal hoida veel 32-aastasel John Isneril.

Daria Gavrilova.
Daria Gavrilova. Foto: Andy Brownbill/AP/SCANPIX

Naiste seas on aasta teise suure slämmi turniiri eel Kontaveidi kõrval välja toodud 23-aastane Daria Gavrilova. Moskvas sündinud, kuid nüüd Austraaliat esindav Gavrilova on Prantsusmaa lahtistel austraallaste suurimaks lootuseks.

Hiljutisel Rooma turniiril jõudis Gavrilova sarnaselt Kontaveidile veerandfinaali. Maailma edetablis on ta praeguseks kerkinud 25. kohale.

Brittide sõnul tasub Kontaveiti jälgida just samuti viimase aja tulemuste valguses. Kõige rohkem on eestlanna rahvusvahelises meedias tähelepanu tõmmanud just Rooma turniiriga, seal maailma esireketi Angelique Kerberi alistamisega ning veerandfinaali jõudmisega.

Loomulikult oli The Telegraphil meeles ka Kontaveidi võit Garbine Muguruza üle Stuttgardis ning jõudmine Bieli turniiri finaali.

Prantsusmaa lahtiste tenniseturniiri loosimine leiab aset juba reedel. Esimese ringi mängud peetakse 28.-30. mail.

Prantsusmaa lahtiste eel teenis Kontaveit kiitust ka Sports Illustratedi veergudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles