Saudi-Araabia meeskond eiras leinaseisakut terroriohvrite mälestuseks (3)

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia meeskond on leinaseisakuks üles rivistunud, Saudi Araabia mitte.
Austraalia meeskond on leinaseisakuks üles rivistunud, Saudi Araabia mitte. Foto: twitter.com/SteveBrookes69

Tänase jalgpalli MM-valikmängu Austraalia – Saudi-Araabia eel eiras külalismeeskond leinaseisakut laupäevaste Londoni terrorirünnaku ohvrite mälestuseks.

Kui Austraalia meeskond rivistus üheskoos keskringi joonele, nagu leinaseisakute tavapärane protseduur ette näeb, siis Saudi-Araabia meeskond jalutas väljakul ringi. Väidetavalt ei hoolinud leinaseisakust ka Saudi-Araabia vahetusmängijad ja Adelaide’i staadionil viibinud külalismeeskonna fännid.

Kõigi FIFA egiidi all peetavate kohtumiste leinaseisakud tuleb maailma jalgpalliliiduga kooskõlastada ehk on vähetõenäoline, et Saudi-Araabia meeskond poleks olnud leinaseisaku toimumisega kursis.

Austraalia võitis kohtumise 3:2 ning omab nüüd kaheksa vooru järel 16 punkti, nagu ka Saudi-Araabia. Alagrupi liider on Jaapan samuti 16 punktiga, ent neil on üks mäng varuks. MM-finaalturniirile jõuavad alagrupi kaks edukamat, võimaluse säilitab ka kolmanda koha omanik.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles