Veerpalu: tahan vabandada kõigi pöidlahoidjate ja lähedaste ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Priit Simson

Eesti suusalegend Andrus Veerpalu tunnistas tänasel pressikonverentsil, et oli positiivsest dopinguproovist šokeeritud.

«15. veebruaril jõudis minuni šokeeriv uudis, et minu A-proov on osutunud positiivseks,» kommenteeris Veerpalu nukral toonil, kuid kinnitas, et pole dopinguaineid teadlikult tarvitanud. «Tahan kõigile öelda, et ma pole kunagi keelatud aineid tarvitanud ei võistluseväliselt, kui võistlustel. Kõik võidud ja head tulemused on tulnud visa tööga.»

Veerpalu palus vabandust kõigilt neilt, keda viimase aja südmused tugevalt puudutasid.

«Lõpetuseks tahan paluda vabandust kõigi pöidlahoidjate ja lähedaste ees, kes on pidanud viimasel nädalal närvipinget taluma,» vabandas Veerpalu.

Pressikonverentsil osalesid lisaks kahekordsele olümpiavõitjale Andrus Veerpalule ka treener Mati Alaver, Suusaliidu president Toomas Savi, peasekretär Jüri Järv, vandeadvokaat Aivar Pilv ja doktor Jüri Laasik.

Pilv selgitas, et WADA reeglistik ei lubanud meediale varem tõtt rääkida ning sellekohased vabandused esitasid ka Alaver Savi ja Järv.

«Tahan siiralt vabandada kõikide ees, kuna WADA reeglistik ei lubanud meil kõike kohe rääkida. Pidime isegi valetama ja mul on selle pärast väga piinlik,» nentis Järv, kellele sekundeeris Alaver. «Olen täna siin, et avaldada Andrusele täielikku toetust. Olen täna ka selleks siin, et teie kõigi ees vabandada, et pole viimasel kahel kuul, eriti aga kahel nädalal saanud rääkida tõtt.»

Alaver ja suusaliidu president Toomas Savi aga näitasid üles usaldust Veerpalu vastu.

«Tahan aga rõhutada, et kõikide Andruse võitude eel ja järel on teda sadu kordi testitud ja kõik need on olnud negatiivsed,» ütles Alaver.

«Minusse sisendab optimismi, et sportlane ise on väga selgesõnaliselt öelnud, et ta keelatud aineid kasutanud ei ole. Me teeme kõik selle nimel, et Andruse öeldud sõnad oleksid tõde,» lisas Savi.

Tund aega peale pressikonverentsi algust, kui Veerpalu andis täiendavaid intervjuusid, tuli ühel hetkel kahekordsele olümpiavõitjale pisar silma ja ta enam küsimustele ei vastanud. Kahekordne olümpiavõitja lahkus saalist suusaliidu peasekretäri Jüri Järve saatel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles