POSTIMEHE VIDEO! Järveoja Poola ülikiiretest teedest: naeratus tuleb näole

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja rääkis Postimehele, et võimsad 2017. aasta masinad tekitavad rallisõitjates Poola ralli kiiretel teedel hea tunde.

«Masinas olla on väga lahe. Katse lõpus oli ikka nägu naerul. Mida kiiremaks hoog läheb, seda kiiremini kurvi läbi saab, kuna see aerodünaamika on nii hea. See on hea tunne, kui kurvid tulevad täpselt läbi, seepärast me seda ala teemegi, et mingit naudingut ka saab!»

Järveoja kinnitas, et hommikusel testikatsel olid olud väga libedad. Ometi saadi testikatsel kirja teine koht. «Kaks viimast läbimist olid paremad,» kinnitas ta.

Kaardilugeja jaoks on Poola ralli üpris raske, sest katsed on küll lühikesed, aga väga kurvilised. «Kiireid kurve on palju ning neid pole kindlasti lihtne kirja panna. Igal kurvil on imepisikesed vahed ning neid õigesti ära tunnetada on omaette küsimus. Aga kui sõiduks läheb, siis see on puhas nauding.»

Järveoja kiitis ka rohkete eestlaste kohalolu, keda oli hooldusala juures korralik hulk. «Mõned vapramad on kohal, see on ainult väga meeldiv. Loodame, et raja ääres on ka palju eestlasi! Nad on nii karastunud, et saavad ka vihmaga hakkama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles