Klavan kaotas olulise konkurendi mänguajale

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan mängu, Lucas Leiva pingile - sellist vahetust Jürgen Klopp enam teha ei saa.
Ragnar Klavan mängu, Lucas Leiva pingile - sellist vahetust Jürgen Klopp enam teha ei saa. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubi üks pikaaegsemaid teenistujaid on meeskonnast lahkunud. Poolkaitsja Lucas Leiva, keda peatreener Jürgen Klopp kasutas möödunud hooajal mitmes mängus Ragnar Klavani asemel keskkaitsjana, siirdub Rooma Lazio ridadesse.

Brasiillane Leiva liitus Liverpooliga 2007. aastal otse kasvatajaklubist Gremiost ja seda praeguses rahas ca 7,5 miljoni euro eest. Nüüd otsustas Klopp, et poolkaitsjal on aeg leida endale uus mängupaik – mullu esindas ta küll meeskonda 24 liigamängus, ent pääses neist vaid pooltes väljakule algrivistuses ning sedagi mitte tingimata oma eelistatuimal positsioonil vaid näiteks keskkaitsjana, kui mitu kolleegi, sealhulgas Eesti koondise kapten Klavan, parajasti rolli täita ei saanud.

Leiva jaoks paremad jahimaad peaksid leiduma Itaalia kõrgliigas. Lazio maksis brasiillase teenete eest 5,7 miljonit eurot ning mängija jõudis eile igavesse linna pärale lepingut allkirjastama. Rooma tugevuselt teine klubi lõpetas mulluse hooaja koduliigas viienda kohaga ning teenis pääsme Euroopa liigasse.

Leiva auhinnakappi jäävad Liverpoolis veedetud aastastest üks Inglismaa liigakarika esikoht ning 2016. aasta Euroopa liiga hõbemedal. 30-aastane vutimees on 24 mängus esindanud ka Brasiilia koondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles