Asi kindel: Eesti jalgpallikoondislane siirdub Hollandi kõrgliigasse

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NAC Breda jalgpalliklubi uusim täiendus on Eesti koondislane Karol Mets.
NAC Breda jalgpalliklubi uusim täiendus on Eesti koondislane Karol Mets. Foto: NAC Breda

Eesti jalgpallikoondislane Karol Metsa karjäär jätkub pärast kaht ja poolt Norra kõrgliigaklubis Stavangeri Viking veedetud aastat Hollandi esiliigas mullu viienda koha saanud, aga play-off’i kaudu meistrisarja tõusnud NAC Breda klubis, kes sõlmis eestlasega kolme-aastase lepingu.

«Olen väga õnnelik, et tehing lõpule jõudis ja olen nüüd NAC Breda jalgpallur. Eesmärkideks on meeskondlik edu ja isiklik areng mängijana,» ütles Mets NAC Breda kodulehele antud lühiintervjuus.

2014. aasta detsembris Vikingiga kolme-aastase lepingu sõlminud Metsa kontraht oli lõppemas. Norra klubi pakkus talle juba kevadel pikendust, ent Mets lükkas selle tagasi, mis seadis Vikingi sundseisu – müüa eestlane maha või leppida, et ta hooaja lõppedes igasuguse hüvitiseta uutele jahimaadele siirdub. Viking valis esimese variandi.

Sobiv kosilane leiti Hollandi 1921. aasta meisterklubi ja 1973. aasta karikavõitja NAC Breda näol. Üleminekusummat klubid ei avaldanud, aga Postimehe hinnangul jäi see 100 000 euro kanti. Breda tehniline direktor Hans Smulders lausus klubi koduleheküljel, et Metsa näol täienes meeskond kogemustega ja lisas, et tulevikus loodetakse tema edasimüügist vaheltkasu teenida.

«Karoli näol lisandus rivistusse mitmekülgne mängija, kes suudab katta erinevaid positsioone. Esialgu näeme teda eelkõige alumise poolkaitsjana, aga teda saab kasutada ka kaitseliini vasakul poolel, nii kesk- kui ka äärekaitsjana.

Lisaks on Metsal juba praegu hulganisti kogemusi nii klubi- kui ka koondisetasemel ja ta suudab seda kogemust meeskonnakaaslastele edasi anda. Karol omab eeldusi edasiseks arenemiseks, mida pidasime silmas ka temaga kolme-aastast lepingut sõlmides – klubi esindusrivistuse müügiväärtus tõuseb,» rääkis Smulders.

Norra ja Hollandi kõrgliigade taset võrreldes tuleb Metsa üleminekut pidada mängija jaoks heaks lükkeks. Euroopa meistriliigade edetabelis, mis koostatakse eelmise viie hooaja jooksul eurosarjades näidatud tulemuste põhjal, paikneb Norra 28., Holland aga 11. positsioonil. 

Mets debüteeris Eesti koondises 2013. aasta sügisel ning tõusis kevadel, kui peatreeneriks asus rootslane Magnus Pehrsson, A-rivistuse põhimeheks. 2016. aasta EMi valiksarjas tegi Mets ainsa Eesti koondislasena alguses lõpuni kaasa kõik kümme kohtumist. Ka käimasolevas MM-valiksarjas on ta kõik kuus kohtumist täies ulatuses kaasa mänginud.

NAC Breda kuulus vahemikus 2000-2015 Hollandi kõrgliigasse ning kvalifitseerus viiel puhul ka eurosarja, kus parimaks saavutuseks jäi 2009. aasta sügisel jõudmine Euroopa liiga play-off'i, kus kaotati 2:9 Hispaania tippklubile Villarreal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles