Suurepärase perepuhkuse veedad Käärikul!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilusa looduse ja paljude võimalustega Käärikul on lastega peredele palju pakkuda. Sellest, mis puhkajaid ootab, rääkis lähemalt Tehvandi Spordikeskuse SA juhatuse liige Kristjan Karis. 

Juba alates Käärikule saabumise hetkel, tunneb igaüks, kuidas kõik mured on jäänud kaugele maha. Siin on puhkamiseks olemas kõik vajalik alates hotellist kuni väga hea toitlustuse ja spordivõimalusteni.

Ööbimiskohti leidub igale maitsele. Valikus on kõigi mugavustega  hotellitoad ja puhkemaja, kuid vahetu elamuse otsijad saavad minna koos telgiga looduse keskele.

Olgu pereliikmete päevakavas ujumine, rännak metsarajal või pallimängud koos sõpradega, söögilauas saab ikka pere kokku. Kääriku köök on maitsvate toitude poolest tuntud nii siin- kui sealpool piiri. Muiates meenutatakse tänagi veel seda, kui Nõukogude olümpiakoondis tuli Käärikult liiga hea ja rammusa toidu pärast plaanitust varem ära viia.  

Tänu ilusale kuppelmaastikule on spordikeskuse ümber mitmeid erineva reljeefi ja raskusastmega radasid. Tugevamatele sportlastele on järverada või Seinamäe rada, kus on tõsisemad tõusud kui näiteks Pühajärve-Kääriku kergliiklusteel või 5 km jooksurajal. Kuulsat Kekkose suusarada saab suvel kasutada nii mägiratta kui ka jooksurajana või kepikõnni rajana.

Kääriku Spordikeskuse suure territooriumi keskel asub metsade ja kuplitega ümbritsetud Kääriku järv, mille keskmine sügavus on 2,6 meetrit. Vaikse läbivooluga järvevesi saavutab suvel kiiresti mõnusa ja ujumiseks sobiva soojuse. Peale välibasseini on järve ääres veel mitu väga head ujumiskohta, kõige kuulsamad nendest kahe sauna juures.

Väiksem Kekkose saun oli valmides üks esimesi Soome saunu Eestis. Nime on saun saanud Soome presidendilt Urho Kaleva Kekkonenilt, kes mitmeid kord Käärikut külastas.

Suuremas Greeni saunas on peale avara kaminaruumi kaks saunaruumi. Seegi saun on saanud nime ühelt Käärikuga seotud poliitikult. Arnold Green tegeles aastaid Eesti spordielu juhimisega ning korraldas välisministrina 1964. aastal Soome presidendi ajaloolise külaskäigu Eestisse ja Käärikule.

Kui peres peaks olema kasvõi üks kalasõber, tasub püügiriistad kindlasti kaasa võtta. Kääriku järve teatakse kui head püügikohta, mis naljalt ilma saagita ei jäta. Hästi näkkavad ahven ja haug, latikas ja linask väiksematest kaladest rääkimata.

Käärikul on palju huvitavat ka kultuurihuvilistele. Viiekümnendate lõpus loodud spordikeskuse arhitektuur oli uuenduslik omal ajal ning on tänagi kõrgelt hinnatud. Mäenõlvale paigutatud hooned sulanduvad loomulikult maastikku nagu vanades taludes. Kääriku spordihoone ning toitlustus- ja õppehoone tunnistati Eesti 20. sajandi arhitektuurimälestisteks.

Teisalt, Kääriku Spordikeskus uueneb pidevalt. Juuli alguses avati uus ja igati kaasaegne 148 kohaga sportlaste hostel. Kuida see on alles 9-osalise  uuendusprogrammi algus. Kindlasti on Käärikul juba järgmisel suvel jälle midagi uut pakkuda! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles