Toyota rallitiim hülgab Soome ja rajab Eestisse tugipunkti (1)

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota esisõitja Jari-Matti Latvala on hetkel MM-sarjas neljandal kohal, kaotust kolmandat positsiooni hoidvale Ott Tänakule on viis punkti.
Toyota esisõitja Jari-Matti Latvala on hetkel MM-sarjas neljandal kohal, kaotust kolmandat positsiooni hoidvale Ott Tänakule on viis punkti. Foto: Lavadinho/imago/PanoramiC/Scanpix

Autoralli MM-sarja viimatise etapi, Soome ralli võitnud Toyota meeskond kavatseb oma peakorteri Soomest Eestisse kolida, teatab Soome ajaleht Ilta-Sanomat.

"MM-sarja debüüthooajal suurepäraselt esinenud Toyota Gazoo Racing kavandab suuri muudatusi. Jaapani-Soome meeskond on ISi andmete kohaselt kolimas Eestisse, kus on soodsam maksukeskkond.

Praegu asub Toyota rallitiimi peakorter Jyväskylä lähedal asuvas Puuppolas, mis on tiimipealiku Tommi Mäkineni kodukoht. Praegu MM-sarjas sõitev Toyota Yaris ehitati ja arendati valmis eelmisel aastal just Puuppolas," kirjutab Ilta-Sanomat.

Kui ajaleht uuris Mäkinenilt, kas meeskond on kolimas Eestisse, vastas endine maailmameister: "Jah, sellised meie plaanid on. Plaanide järgi peaks Eesti tugipunkt valmima järgmiseks aastaks."

Ilta-Sanomat märgib, et Eesti maksumäär on Soomest oluliselt madalam ja MM-tasemel rallimeeskonna töös hoidmine on kallis lõbu. Mäkinen rõhutas, et küsimus pole ainult maksudes. "Põhjused on eelkõige logistilised. Eestist on meeskonnal oluliselt hõlpsam Euroopasse ja mujale maailma jõuda kui Kesk-Soomest. Iga MM-etapi puhul võidame sedaviisi ühe ööpäeva, millest on palju abi."

Mäkineni sõnul ei loobu Toyota meeskond Puuppula baasist. "Meie peakorter jääb sinna, aga vajame logistiliselt põhjustel Eestisse tugipunkti."

Toyota esisõitja Jari-Matti Latvala on hetkel MM-sarjas neljandal kohal, kaotust kolmandat positsiooni hoidvale Ott Tänakule on viis punkti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles