Kui püüdmatu on Tänaku MM-tiitel?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänaku võidušansid on Saksa rallil väiksemad kui hooaja viimasel kolmel rallil.
Ott Tänaku võidušansid on Saksa rallil väiksemad kui hooaja viimasel kolmel rallil. Foto: RICARDO OLIVEIRA/M-Sport

Ott Tänaku sõnum Saksamaa MM-ralli eel oli lihtne: seni, kuni tal on veel matemaatiline võimalus lõpetada hooaeg maailmameistrina, on selle saavutamine ka tema siht. Kui reaalseks seda pidada? Mitte eriti, aga samas ei saa mootorispordis midagi kunagi võimatuks pidada.

Kõik märgid näitavad, et 2017 autoralli MM-tiitli võidab kas Sebastien Ogier või Thierry Neuville. Prantslane ja belglane jagavad pärast esimese katkestamist Soome etapil 160 punktiga üldtabelis esikohta. Nende lähim jälitaja, Tänak koos kaardilugeja Martin Järveojaga, kaotab neli rallit enne hooaja lõppu juba 41 punkti. Kuigi M-Sport peab Hyundaiga pingelist lahingut ka meeskondlikule tiitlile, pole tiimiboss Malcolm Wilson veel andnud Tänakule käsku keskenduda üksnes auto turvaliselt finišisse toomisele, vaid eestlasel on endiselt luba jahtida kõrgeid kohti, et enda seisu parendada.

«Muidugi, kui mul endal pole enam võimalust tiitlit võita, siis aitan Sebastieni, aga selle hetkeni, kuni veel võimalus püsib, kavatsen võidelda enda nimel,» lubas Tänak Saksa ralli korraldajatele antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles