Järelvaadatav ainult Postimehes: Kelly Sildaru võitis elu esimese MK-etapi ja tegi ajalugu! (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15-aastane freestyle-suusataja Kelly Sildaru alustas MK-debüüti võidukalt, kui võitis Uus-Meremaal Cardronas pargisõidu. Ühtlasi sai eestlannast läbi aegade noorim MK-etapi võitja. Võistlust sai jälgida Postimehe ja Kanal 12 otseülekande vahendusel.

Sildaru esimese sõidu skoor oli 90 punkti, millega läks võistlust juhtima. «Arvan, et parem kui eilne esimene sõit. Alati saab paremini minna, aga loodetavasti juhtub see teises sõidus. Ootasin väga MK-etappidel osalemist ning mulle meeldib, et see juhtub Uus-Meremaal.»

Pärast teist sõitu, mis tõi 86 punkti ning kindlustas võidu, sõnas Sildaru, et on väga õnnelik. «See park on väga ilus, naudin siinolemist täiega. Olen võistlusega rahul.»

Kelly Sildaru poodiumil
Kelly Sildaru poodiumil Foto: Kuvatõmmis

Teise koha sai šveitslanna Giulia Tanno 86,60 punktiga, kolmas oli Jennie Lee Burmansson 84,60 punktiga.

Esimese sõidu protokoll: 

ENNE VÕISTLUST

32 sportlase osalusel peetud kvalifikatsioonivõistlusel sai Sildaru kahest katsest parimal kirja 92,80 punkti, mis oli kogu võistluse parim tulemus. Teise tulemuse suusatas välja Giulia Tanno Šveitsist (88,20), kolmas oli kanadalanna Dara Howell (86,40).

Sildaru kindlustas MK-debüüdil koha finaalvõistlusel teise katsega, avakatse tulemus oli tal 68,60. Finaalvõistlusele pääses kaheksa sportlast, viimasena sai pühapäeva varahommikul kell 3.30 algavale võistlusele koha 80,20 punkti skoorinud norralanna Tiril Sjaastad Christiansen.

«Siia (Uus-Meremaal – toim) on alati hea tulla, see on nagu minu teine kodu. Ootan võistlusi juba väga ning kuna tegu on mu karjääri esimese MK-etapiga, siis peamine eesmärk on endast parim anda. Kõik tüdrukud on väga tugevad vastased, mistõttu usun, et võistlus tuleb huvitav,» rääkis 15-aastane Sildaru enne tähtsaid võistlusi, kus on kaalul ka OM-kvalifikatsioonipunktid.

KVALIFIKATSIOONI TULEMUSED:

1. Kelly Sildaru (Eesti) 92,80 punkti

2. Giulia Tanno (Šveits) 88,20 punkti

3. Dara Howell (Kanada) 86,40 punkti

4. Jennie-Lee Burmansson (Rootsi) 84,60 punkti

5. Maggie Voisin (USA) 84,00 punkti

6. Johanne Killi (Norra) 83,60 punkti

7. Yuki Tsubota (Kanada) 81,80 punkti

8. Tiril Sjaastad Christiansen (Norra) 80,20

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles