Eesti autosporti tabas suur kaotus: lahkus veel mullu MM-sarjas võistelnud rallimees

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Maarend ja Mihkel Kapp mullusel Sardiinia rallil.
Mait Maarend ja Mihkel Kapp mullusel Sardiinia rallil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ärimees ja rallientusiast Mait Maarend sõidab nüüd taevastel kruusateedel. Rallisõitjana seitsmel MM-etapil osalenud Maarend lahkus meie seast 47-aastasena terviserikke tagajärjel.

Alles viis aastat tagasi rallidebüüdi teinud Maarend jõudis oma lühikeseks jäänud sõitjakarjääri jooksul roolida ka WRC-autot, kui osales Eurolamp WRT meeskonna ridades mullu Rootsi ja Sardiinia rallidel. Neist esimesel saadi koos kaardilugeja Mihkel Kapiga 33. koht, teisel tuli katkestada. Kodustel võistlustel nägi mehi peaasjalikult Mitsubishi Lancer EVO X roolis.

Mullu Postimehele antud intervjuus rääkis Maarend, et kasutab sõitmist võimalusena igapäevaelust eemalduda: «Rallisõit tähendab mulle eelkõige vaimset puhkust. Võistluse ajal pole just väga palju aega muudest asjadest mõtelda. Mõni puhkab rannas lesides – mitte, et ma ise seda kunagi ei teeks –, mõni käib sukeldumas, mina sõidan rallit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles