Sloveenia tegi EMil väikeriikide ajalugu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Doncic, Matic Rebec ja Sasa Zagorac tähistavad Sloveenia finaalipääsu
Luka Doncic, Matic Rebec ja Sasa Zagorac tähistavad Sloveenia finaalipääsu Foto: Seskimphoto/imago/Seskim Photo

Korvpalli EMi finaal tuleb Balkani riikide lahing, kui omavahel kohtuvad Sloveenia ja Serbia. Lisaks sellele, et Sloveenia kindlustas riigi korvpalliajaloo esimese medali, sai koondis hakkama veel ühe märgilise saavutusega - mitte kunagi varem pole EMil poodiumile tõusnud nõnda väikese rahvaarvuga riik.

Seni oli kõige väiksema rahvaarvuga riik, kes medali teeninud, 2 827 000 elanikuga Leedu, kuid et Sloveenias on 2 065 000 elanikku, läheb saavutus neile kirja.

Hispaania vastu 11 punkti visanud ja (tagamängijana!) 12 lauapalli kogunud 18-aastane Luka Dončić rõhutas pärast poolfinaali Hispaaniaga, et edu pandiks oli meeskonnatöö. «Olen meie kuttide üle väga uhke. Mitte ainult treenerite ja mängijate, vaid kõigi. Nad teevad head tööd. Olen ka fännide üle uhke. Meie saladus on, et oleme meeskond. Me toetame üksteist,» rääkis Dončić.

Korvpalli EMi finaal ja pronksimäng peetakse homme, mõlemast kohtumisest teeb Postimees ka tekstipõhise otseülekande.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles