Laskesuusataja Kadri Lehtla võib karjääri lõpetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla peab lähiajal otsustama, kas jätkab oma karjääri laskesuusatajana.
Kadri Lehtla peab lähiajal otsustama, kas jätkab oma karjääri laskesuusatajana. Foto: Priit Simson

Pea kaks nädalat tagasi pikendati aasta võrra lepingut Eesti laskesuusatamiskoondise peatreeneri Maris Cakarsiga, mis nii mõnelegi sportlasele, eelkõige just Kadri Lehtlale polnud aga sugugi hea uudis.



Olles Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni otsusest kuulnud, tunnistas Lehtla, et kaalub tõsiselt sportlaskarjääri lõpetamist, ent peab enne kõik võimalused läbi mõtlema.

«Ausalt öeldes pole ma veel lõplikku otsust vastu võtnud,» tunnistas eelmisel nädalal 26. sünnipäeva tähistanud piiga. «Olen elanud oma tavapärast elu, vaikselt sporti teinud. Muidugi olen üht-teist kaalunud, aga mul on otsustamiseks veel natuke aega, juunis peaksin laagritega alustama.»

Postimehele teadaolevalt on Cakars mitme koondislase, näiteks vaheaasta võtva Eveli Saue ja tema elukaaslase Priit Viksiga kohtunud, kuid Lehtla sõnul pole temaga ühendust võetud.

«Eelmisel nädalal helistas Mihkel Joosing (koondise teine treener – toim) ja uuris, millised on minu nõudmised,» avaldas Lehtla. «Vastasin, et minu nõudmisi ei saa enam täita, sest juba on palgatud treener, kes mind üldse sinna punti ei meelita.»

Aga kui Cakars peaks siiski ühendust võtma, soovides erimeelsusi lahendada? «Kardan, et ma poleks selleks valmis,» tõdes Lehtla. «Kui tahan tippsporti jätkata, pean ise hakkama, sest, ütlen ausalt ära, mina temaga laagris koos olla ei taha. Ta on minu jaoks suhteliselt keeruline persoon.
Keelebarjäär on muidugi ettekäändeks, kuigi ka see on suur takistus. Temaga lihtsalt ei saa läbirääkimisi pidada, sest alati peab tema arvamus peale jääma, ükskõik, kas see on õige või vale arvamus.»

Selleks et karjääri omal jõul jätkata, vajab Lehtla sponsorite abi. «Sõbrad-tuttavad muidugi tahavad, et ma edasi teeksin, aga ainult heast soovist ei piisa, mul peab endal mingi aluskapital olemas olema,» arutles ta. «Sponsoriotsingud käivad, aga kahjuks mul pole veel ette näidata sellist tulemust, mille peale kõik kokku jookseksid.»

Lehtla karjääri senine parim tulemus on 2008. aasta Östersundi MMil sprindis saadud 20. koht, lõppenud hooajal jäi tema laeks 30. koht.

Kummale poole Lehtla praegu rohkem kaldub – lõpetamise või jätkamise? «Raske öelda hetkel,» vastas ta ohates. «Praegu võib niisama treenida, aga aeg tiksub üha kiiremini, varsti peaksin hakkama kõvasti mahtu tõstma, selleks ajaks pean ikka oma otsuse ära tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles