Tänak jääb Rally Estoniast suure tõenäosusega kõrvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Ray Põder

Kreeka rallil tänase võistluspäeva esimese sõidu järel üle katuse lennanud Ott Tänak avaldas wrc.com’ile antud intervjuus, et jääb auto kahjustuste tõttu ilmselt ka Rally Estoniast kõrvale.

Küsimusele, mis täna juhtus, vastas Tänak: «Sõitsime selle kurvi jaoks liiga kiiresti. Sõitsime rajalt välja ja lõhkusime autot. Suutsime finišisse jõuda, aga auto oli juba liiga palju kahjustada saanud ning seetõttu otsustasime sõidu katkestada. See oli vasak kurv, kiiruskatse teine kurv. Olin lihtsalt natuke liiga kiire.»

Tänaku sõnul lendas ta korra või isegi rohkem üle katuse. «See polnud väga raske õnnetus, aga samas siiski piisavalt raske,» nentis ta.

Küsimusele, kuidas see mõjutab Tänaku võimalusi ralli MM-sarjas, vastas ta: «Ma ei tea. Midagi head pole tulemas, sest sari pole kuigi pikk. Kui me ühel rallil nii palju punkte kaotame, siis on meie jaoks kõik läbi.»

Tänaku sõnul tundis ta end ralli eel ja esimese päeva järel väga kindlalt ning lootis Kreeka rallil omas klassis ka triumfeerida.

Mis eestlastest rallifännide jaoks vast kõige kurvem – auto kahjustuste tõttu ei tee Tänak suure tõenäosusega kaasa ka Rally Estonial. «Varasemalt plaanisime Rally Estonial kaasa teha, aga nüüd jääb see auto purunemise tõttu ilmselt ära, sest meil pole piisavalt aega,» vihjas ta.

Rally Estonia peetakse 15-16. juuli.

Täispikkuses intervjuud saad lugeda SIIT!

Märksõnad

Tagasi üles