Raha ootav Pärn: TTÜ ei saa millegagi hakkama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Andre Pärn
Andre Pärn Foto: Toomas Huik

Möödunud korvpallihooajal Eesti meistriliigas pronksi võitnud TTÜ/Kalev on lagunenud kaheks, kuid jätkuvalt üleval püsivad palgavõlad ei luba moodustist veel ajalooprügikasti visata. Mulluse hooaja eest on töötasu saamata kahel vanameistril Valmo Kriisal ja Andre Pärnal ning tagamees Raido Roosil.


Tulevaks hooajaks Raplasse kolinud Pärn on eelmise koduklubi juhtkonnast rääkides püha viha täis. «TTÜ ei saa millegagi hakkama,» sajatas ta. «Mitu kuud on ainult lubatud, kuid raha pole tulnud. Nüüd võttis Kalle Klandorf Kalevi poolt asja enda peale ja lubas võlad ise ära klaarida. Kalle suhtes pole mul mingeid pretensioone, TTÜst pole aga midagi oodata.»  

Tulevaks hooajaks taas Tallinna Kalevi nimelist meeskonda komplekteeriv Klandorf kinnitas, et kõik saab korda. «Need on puhtalt meie isiklikud asjad ja ma ei pea nendel teemadel rääkima,» sõnas ta.

TTÜ spordiklubi juht Heino Lill ei näe aga juhtunus endal vähimatki süüd. «Möödunud hooaja eelarvesse pidid mõlemad pooled tooma võrdse osa. Meie saime oma raha kokku, Kalevilt jäi aga osa summasid tulemata,» selgitas ta. «Nüüd lubaski Klandorf  ise Kriisale, Pärnale ja Roosile raha ära maksta. TTÜ poisid on kõik oma tasu juba ammu kätte saanud.»

Vaatamata segasele olukorrale jätkavad lahutamise tulemusena tekkinud mõlemad klubid uueks hooajaks komplekteerimist. Klandorfi sõnul on seis suurepärane, treeningutel osalevat juba 11 meest.

«Enamik on noored mängijad, vanadest olijatest on pundis ainult Roos,» rääkis ta. «Kindlasti otsime ka mõne leegionäri, kuid sellega on veel aega. Peatreeneriks saab aga Indrek Reinbok.» Klandorf lisas, et võiks vabalt ka üskinda meeskonna juhtimisega hakkama saada, kuid ei hakka end lõhki rebima.

TTÜ nimekiri on aga juba üsna esinduslik. Lille sõnul on mullugi meeskonnas pallinud põhitegijatest kokkulepe Kristjan Makke, Illimar Pilgu, Kiru Akenbärgi, Mooses Kaja ja Erik Keedusega. Kalev/Cramost tuli TTÜsse õppima ja mängima Jaan Puidet. Praegu on nimekirjas 12 meest, kuid Balti liiga teises divisjonis osalev tiim otsib korvi alla täiendust välismaalt.

Kuna TTÜ pole veel treenerit leidnud, alustati üldkehalist ettevalmistust koos sama ülikooli võrkpallimeeskonnaga, juhendajaks võrkpallurite peatreener Aigor Kaibald. «Olen nende tegemisi kõrvalt jälginud ja kohati meenutab see mulle juba Vilniuse Statyba aega,» märkis Lill rahulolevalt.

Märksõnad

Tagasi üles