Carmen Kass lahkus Eesti Maleliidu presidendi kohalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maleliidu värske president Carmen Kass annab 2004. aastal Tartus simultaani Postimehe ajakirjanikele.
Eesti Maleliidu värske president Carmen Kass annab 2004. aastal Tartus simultaani Postimehe ajakirjanikele. Foto: Ove Maidla

Kuulsaim Eesti modell Carmen Kass lahkus omal soovil Eesti Maleliidu presidendi kohalt. Viimastel aastatel enamjaolt skandaalidega meedias kajastust leidev alaliit otsib uut juhti.

Aprilli keskel Tallinnas Paul Kerese malemajas peetud maleliidu üldkoosolekul oli üheks päevakorrapunktiks uue juhatuse valimine. Omal soovil lahkusid peale Kassi veel Riho Liiva ja Jüri Schuster, jätkasid alaliidu tegevjuhi ametit pidav Hendrik Olde ning Marko Siil.

Uuteks liikmeteks valiti Ervin Liebert, Ants Prii ja Erik Haavamäe. Uus juhatus otsustas anda esimehe kohustused ei kellelegi muule kui peamiselt skandaalidega leheveergudele jõudnud Oldele.

Seda, kui suure panuse Kass Eesti maleelu edendamiseks on andnud, ei osanud Postimehega vestelnud klubide esindajad hinnata. Kass olevat suhelnud peamiselt Oldega, turniiridel oli teda näha haruharva. Üks põhjuseid on kindlasti septembris 33-aastaseks saava naise tihe päevakava ja pidevad reisid. Maailma modellieliiti kuuluva Kassiga Postimees eile ühendust ei saanud.

Korobeinik vastas «ei»

Küll vastas telefonile Liiva, kes asjasse pisut selgust tõi. «Kuulusin juhatusse neli aastat ja tundsin, et minu aeg sai täis,» ütles eile Turu klubiga välkmales Soome meistriks kroonitud Liiva. «Maleliiduga kaasnenud mitmed skandaalid tegid otsustamise lihtsamaks, kuid see polnud peapõhjus. Oli õige aeg teatepulk uutele inimestele anda. Ma ise hea meelega tülidesse ja intriigidesse ei sekkuks ning puhkaks kõigest sellest. Mine tea, võib-olla naasen kunagi maleliidu juhatusse.»

Kes seitse aastat malerahvast juhtinud Kassi koha üle võtab, ei selgu kindlasti enne sügist. Postimehele teadaolevalt püüti alaliidu etteotsa meelitada suhtlusportaali rate.ee loojat Andrei Korobeinikut, kuid Rein Langi asendusliikmena riigikokku pääsenud mees loobus pakkumisest.

Uus liige otsib lepitust

Haavamäe sõnul ei lasknud tema juhatusse tulles end alaliidu tegevust saatvatest skandaalidest häirida. «Püüan oma tegemistes lähtuda tervest mõistusest,» kinnitas ta. «Minu hinnangul käib piiratud ressurssidega maleelus ehteestlaslik üksteisele ärategemine. Malele abikätt ulatades tundsin sotsiaalset vastutust.»

Haavamäe on kursis, et paljud klubid ja mitmed tipud on Oldega sõjajalal. Tema eesmärk on kaks poolt ühise laua taha kokku kutsuda ja erimeelsustele lahendus leida. «Mõlemal leeril peab olema tahe ja arusaamine olukorda paremaks muuta. Igale probleemile leidub lahendus. Olen juba oma ettepanekud läbirääkimisteks teinud,» ütles Haavamäe.

Olde teatas, et juhatuse otsuse kohaselt vastab tema ajakirjanike küsimustele ainult kirjalikult. Eile Postimehega rääkides ütles ta, et jõuab arvuti juurde alles hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles