Uut klubi otsiv Andres Oper: olen praegu hoidnud madalat profiili

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper.
Andres Oper. Foto: Toomas Huik

Mullusel hooajal Küprose kõrgliigas AEK Larnaca ridades mänginud Eesti jalgpallikoondise läbi aegade suurim väravakütt Andres Oper pole uueks hooajaks veel tööandjat leidnud. Ründaja sõnul võib klubiotsinguid segada ka vanus.

Juulis viibis Oper Inglismaal tugevuselt kolmanda liiga klubi Preston North Endi juures, kuid vigastas treeningkohtumises reielihast.

«Küsisin, kas saaksin meeskonna juures treenida, et end vormis hoida. Mõne aja pärast pakuti võimalust ka mängida,» täpsustas Oper. «Saaksin rahulikult hakkama ka aste kõrgemal. Samas on sinna liigasse raske saada, kui oled juba 33-aastane.»

Ka mullu pikalt klubita
Esmaspäeva hommikul Eesti koondise harjutuskorrast osa võtnud ründaja sõnul trauma siiski väga tõsine ei olnud ja lähiajal on ta valmis taas endast maksimumi andma.
«Tegelikult peaks jalg juba päris OK olema ja varsti tuleks hakata ka palliga trenni tegema. Ma arvan küll, et Eestis harjutan koos Floraga. Seni olen vaid jooksnud,» rääkis väravakütt.

Kuigi Oper on praegu traumast paranemas, pole ta enda sõnul Prestoniga enam ühenduses olnud. «Ei ole rohkem nendega suhelnud. Seal arvati, et vigastus on tegelikust hullem ja sellest paranemiseks kulub kuus nädalat. Tulin seejärel ennast Eestisse ravima,» sõnas Oper. «Klubirindel on seega muutusteta ehk midagi kindlat ei ole. Olen hoidnud praegu madalat profiili. Mingid võimalused ikka on.»

Karjääri jooksul lisaks Küprosele ka Taanis, Venemaal, Hollandis ja Hiinas mänginud ründaja tunnistas, et praegu on ta valmis ka testimisele minema ning ei sihi tingimata kohe lepingut.
«Mul ei ole probleemi, et end mõne meeskonna juures näidata. Prestonis sai kõvasti joostud ja trenni tehtud ning põhi on praegu hea,» põhjendas karjääri jooksul Eesti koondise eest 36 väravat löönud ründaja.

Samas pole praegune olukord Operile uus. Ka mullu suvel oli ta mäletatavasti pikalt klubita ning Larnacaga sõlmis ta lepingu alles septembri esimeses pooles. 

Soe kliima pole peamine
Kevadel seostati eestlast ka teise Küprose klubi Aradippou Ermisega, kuid tingimata just saareriiki ründaja tagasi ei kipu. «Soe kliima on küll hea, kuid see ei ole primaarne. Seal olles oli kohati ikka väga palav,» sõnas Oper. 

Viimati jooksis praegu klubita väravakütt Eesti eest väljakule märtsis toimunud EM-valikmängus Serbiaga, kui ta sekkus vahetusest. Kuigi esmaspäeval osales ta ka rahvusmeeskonna trennis, Operi sõnul tal peatreener Tarmo Rüütliga koondise teemal juttu ei teinud.

Lisaks Operile on Eesti koondislaste ringi kuuluvatest mängijatest praegu samas seisus ka äärekaitsja Andrei Sidorenkov, kes kuulus viimati Taani klubi SonderjyskE ridadesse, kuid pole seni uut tööandjat leidnud.

Samal ajal sooviksid mitmed koondislased ennast proovile panna mõnes tugevamas liigas. Kui Konstantin Vassiljevi võimalikust siirdumisest Sloveeniast edasi on räägitud pikalt, siis eile avaldas Lvivi Karpatõ ridadesse kuuluv ründaja Sergei Zenjov ERR Spordile, et ka tema oleks huvitatud järgmise sammu astumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles