Škele: praegu olen isegi õnnelik, et koondisest välja jäin

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Armands Škele
Armands Škele Foto: Laura Oks

Eelmisel hooajal Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud lätlane Armands Škele lootis kevadel, et pääseb EMiks rahvuskoondisesse, kuid temale teadmata põhjustel vaatab ta neid mänge siiski kõrvalt.

«Kuulsin esialgu, et treener tahab mind meeskonda ja ta oli minu agendi käest asja uurinud, kuid siis muudeti meelt. Võib-olla anti talle kõrgemalt poolt korraldus, et mind ei tohi võtta. Meil on korvpalliföderatsioonis imelikud inimesed,» avaldas Škele eile Catweesi esinduses Kalev/Cramo ja Honda vahelise koostöölepingu sõlmimisel. «Tänavu on koondises palju uusi mehi ning mõnda neist ma isegi ei tea.»

Kontrollmängudes ongi Läti raskustes olnud ning ridamisi on saadud suureskoorilisi kaotusi. «Raske on häid tulemusi oodata, kui umbes kaheksa põhimeest on puudu. Tuntumatest on rivis vaid Janis Blums, kes praeguse olukorraga rahul ei ole ja on seetõttu küllaltki närvis,» sõnas Škele. «Praegu olen isegi õnnelik, et valikust välja jäin.»

Samas ei soovinud lätlane oma koondisekarjäärile veel lõplikult joont alla tõmmata. «Ei tasu iial öelda iial. Võib-olla olen järgmisel aastal või kunagi tulevikus ikkagi Läti eest väljas,» arvas Škele.
Kuna koondisega Škele sel suvel seotud ei ole, on ta juba alustanud Kalev/Cramoga ettevalmistust uueks hooajaks. «Kaks nädalat olen nüüd meeskonna juures olnud. Praegu oleme vaid neljakesi ning põhiliselt jookseme. Klubis olevaid eestlasi tean juba eelmisest aastast, kuid uusi leegionäre pole veel mängimas näinud ja seetõttu ei oska nende taset hinnata,» rääkis Škele.

Lätlane tunnistas, et tema Eestisse jäämise üheks põhjuseks on Ühisliiga, kus saab vastamisi minna paljude tugevate meeskondadega.

«Eks mul olid mõned võimalused veel, kuid Kalev/Cramo andis mulle hea lepingu ja sain seejärel rahulikult puhata. Mul oli võimalus ka minna mõnda meeskonda, kes mängib ainult Balti liigas, kuid Ühisliiga on kindlasti hea väljakutse,» lisas  Škele. «Sel aastal on eesmärgiks saada ikka rohkem võite kui mullu.»

Märksõnad

Tagasi üles