Taaramäe turuhind on kerkinud miljonile eurole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: SCANPIX

Kui Hispaania velotuuril etapivõiduni jõudnud Rein Taaramäe vaid raha taga ajaks, võiks ta kas või hommepäev sõlmida lepingu, millelt vaatavad vastu üks ja selle järel kuus nulli.

Laupäeval Vuelta 14. etapi võitnud Rein Taaramäe leping Cofidisega kehtib ka järgmisel hooajal, kuid juba mõnda aega käib eestlase ukse taga kõva kobistamine. Oma parimat hooaega tegevat paljulubavat ratturit sooviksid enda ridades näha mitmed vägevad tiimid. Ole ainult mees ja langeta õige valik!

Intervjuu käigus koorub välja, et sel aastal lisaks Vueltal saavutatule Pariisi-Nice’i 4. ja Tour de France’i 12. kohaga lõpetanud 24-aastase sportlase turuhind on rohkem kui kolmekordistunud.

Läheme esmalt ajas tagasi laupäeva õhtusse. Milline näeb välja etapivõidupidu Cofidises?

Kuna see oli Cofidisele lühikese aja jooksul teine võit Vueltal (11. etapil pälvis esikoha David Moncoutie – toim), siis keegi seda imena ei võtnud. Kõik olid lihtsalt rõõmsad. Avasime mõned veinipudelid, kuid ise piirdusin poole pokaaliga, sest see jook ei mõju mu kõhule hästi ja suurvõistluste ajal meeldib mulle režiimist kinni pidada.

Kas SMSid mahtusid su moodsasse mobiiltelefoni ikka ära?

Umbes sada sõnumit tuli, vastasin vist neile kõikidele. Õnnitlusi saabub siiamaani. Rohkem pidin vaeva nägema magama jäämisega. Olen suurtuuridel mitu korda arsti käest unerohtu küsinud, sest taastumise nimel tuleb võimalikult palju magada ja pole mõtet tund aega voodis väherda.

Mida etapivõit sinu tulevikku silmas pidades muudab? Pean silmas eelkõige palka ja magusaid pakkumisi teistelt tiimidelt.

Minu väärtus oli enne seda esikohtagi piisavalt kõrge. Leppisin mänedžeriga kokku, et alles pärast hooaega räägime uutest pakkumistest. Ma ei taha võistluste ajaks lisastressi. Järgmisel aastal sõidan kindlasti Cofidises.

Sinu selle hooaja palk on umbes 250 000 eurot. Kui sellele lisada võidupreemiad ning boonused prilli- ja sõidukingatootjalt, tõuseb summa 300 000 euroni. Kuuldavasti on sul võimalus 2013. aastaks sõlmida miljonieurone leping.

Osa auhinnarahadest saan kätte alles tuleval kevadel. Näiteks Vuelta korraldajad kannavad raha Prantsuse alaliitu, kes arvab sealt maksud maha ja kannab summa minu kontole alles järgmisel aastal.

Aga jah, kui ma vaid raha taga ajaks, õnnestuks mul ehk miljonieurone leping välja kaubelda. Lähtun meeskonna valikul esmalt sportlikust printsiibist. Mulle ei meeldi suletud tiimid, kus panustatakse vaid ühele liidrile ja ülejäänud ratturid on tööriistad. Nagu näiteks Sky ja Bradley Wiggins. Cofidis on avatum klubi – me sõidame tuuridel kõrge üldkoha nimel ja püüame ka etapivõite. Panustame mitmele mehele.

Kas üritad Vuelta viimasel nädalal veel etapivõitu rünnata?

Ikka. Pole mõtet käsi alla lasta ja niisama kulgeda. Tuleb midagi kasulikku ära teha. Täitsin suure eesmärgi ja nüüd on pinged maas. Cofidise peaeesmärk on kaitsta David Moncoutie mäekuninga särki.

Tutvusta palun Cofidise järgmise aasta koosseisu.

Nimekaim liituja on Astanas sõitev prantslane Remy Di Gregorio. Lisanduvad kaks nooremapoolset belglast. Cofidise rahakott ei võimalda suuri staare palgata.

Kas selle hooaja põlvevigastuse tõttu sisuliselt vahele jätnud Kalle Kriit saab uue lepingu?

Ei.

Cofidis hoiab Euroopa Touri edetabelis 3. kohta. World Touris lõpetab tegevuse HTC ning sahistatakse Leopardi ja RadioShacki ühinemisest. Kuidas tundub, kas naasete eliitseltskonda?

Tulemuste põhjal vääriksime kohta, kuid iseasi, kas Cofidis World Touriks valmis on. Kõrgetasemelisi võidusõite tekib sel juhul nii palju juurde, et meil pole piisavalt rattureid välja panna. Mina tundsin tänavust kalendrit vaadates puudust vaid Romandia tuurist. Näiteks Giro d’Italia ei huvita mind üldse, sest see on nii raske ja ratturid peavad taluma kehva ilma.

Väidetavalt loobusid kodurahu huvides MMi grupisõidust ja võtad osa ainult eraldistardist. Kas see vastab tõele? (Koondise peatreener Toivo Suvi ütles, et meeste grupisõidus osalevad Mart Ojavee, Rene Mandri ja Tanel Kangert – toim).

Loobusin enda huvides. Rada pole piisavalt raske ega sobi mulle. Teadsin, et Mandri soovib väga startida, ning ma ei tahtnud asjatult riskida ja koondist alt vedada. Keskendun temposõiduks ja pigistan aasta viimasel võidusõidul endast viimased ihumahlad välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles