Ott Tänak: teine koht on esimene kaotaja

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Ray Põder


M-sport tegi intervjuu järgmisel nädalal WRC autoga MM-rallil startiva Eesti ralliässa Ott Tänakuga. Postimees.ee toob küsimused-vastused lugejani.

Tere Ott, räägi palun sellest, kuidas sa üldse sattusid mootorispordi juurde?

Minu isa oli aastatel 1988-2003 Eesti tasemel rallisõitja ja seega oli minu valik loomulik. Algselt osalesin juunioride võistlustel ja mõnel rallikrossil, kuid 2004. aastal hakkasin osa võtma suurtest rallidest. Kuni 2007. aastani sõitsin Volkswagen Golf Mk2-ga, sisi ühel aastal Renault Clioga. Pärast seda alustasin koostööd Markko Märtiniga, kes aitas mul kõrgesse mängu pääseda.

Sa oled juba saanud proovida  Ford Fiesta RS WRC masinat – kuidas sulle see kogemus meeldis?

See on tänu turbole märksa kiirem! Siiani on mul kogemused vaid asfaldil, kuid kuna olen kruusal rahul ka oma  Ford Fiesta S2000 masinaga, olen kindel, et WRC saab olla ainult parem...

Mida arvad Walesi MM-rallist? Kas usud, et saad hästi hakkama?

Eelmisel aastal sõitsin seal N-rühma autoga, seega tean veidi sealseid teid ja tingimusi. Tean ka, et see on salakaval ja üsna keeruline etapp.

Mis on sinu senise rallikarjääri eredaim mälestus?

Selle aasta Sardiinia talli, kuna teenisime esimese võidu S-WRC sarjas.
 

Mis on aga halvim kogemus?

Sellele on väga lihtne vastata – loomulikult S-WRC sarja MM-tiitli lootuse kaotamine Hispaanias. Teine koht on esimene kaotaja.
 
Kuidas on sinu suhted Markko Märtiniga?

Oleme Markkoga head sõbrad ja ta korraldab mu võistlusprogrammi. Markko on õpetanud mulle rallit väga kõrgel tasemel ja on mulle väga suureks abiks.

Kui sa poleks rallisõitja, siis kes sa oleksid?

Nii kaua kui ma ennast mäletan, on mul alati mootorispordi vastu kirg olnud ja ma ei kujutaks seda teistmoodi ette. Kui ma parasjagu ei sõida, töötan auto kallal ja seetõttu arvan, et oleksin ilmselt mehhaanik.

Kuidas sinu füüsiline treening välja näeb?

Töötan oma füüsise kallal väga kõvasti. Mul on selleks eraldi treener. Enamasti veedame aega jõusaalis, kuid vahel sörgime või sõidame rattaga – need on alad, kus tuleb palju higistada.

Kes on sinu iidol mootorispordis?

Markko Märtin, kuna austan teda väga palju. Ta oli esimene eestlane, kes võitis MM-etapi ja aitas mul mõista, et maailmameistritiitli võitmine ei pruugi jääda ainult unistuseks. Markko on Eesti ralli jaoks palju ära teinud.
 
Räägi veidi oma kodust.

Minu kodu asub Saaremaal, kus meil on maja. See on väga rahulik koht ja meil on seal ka loomi, näiteks kaks hobust, mistõttu on see hea koht lõõgastumiseks.

 
Mis on sinu lemmik koht puhkuseks?

Kõik minu reisimised on seotud ralliga ja olen näinud palju fantastilisi kohti. Kui peaksin valima ühe koha, siis Lõuna-Aafrika Vabariik – see 0n väga eriline koht.

Mis on sinu lemmik toit?

Mulle meeldib traditsiooniline Eesti söök, mis tähendab põhiliselt liha ja kartuleid. Seega kartulid lihakastmega on minu lemmik.
 

Kus sa tahaksid olla kolme aasta pärast?

Tahaksin sõita hooaega WRC autoga. Ma ju ei tea täpselt, kus tulevik mind viib, kuid minu unistus on MM-tiitli eest võidelda.

Tagasi üles