Taaramäe: motivatsioon kasvas jällegi, sest tundus, et mul on kuhu areneda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Liis Treimann

Eesti parim jalgrattur Rein Taaramäe alustas hiljuti Argo Aderi näpunäidete järgi sihipäraseid jõusaalitreeninguid, et keha oleks uuteks katsumusteks paremini valmis.

«Argoga konsulteerides jõudsime järeldusele, et pean treenima jalgu (reis nii eest kui tagant, säär, tuhar), väga palju pean tööd tegema kõhu, selja ning külgedega ja natukene ka lihastega, millega lenksu pean hoidma,» kirjutab Taaramäe Rattaprofid.com blogis. «Seda kõike selleks, et keha kuskilt järele ei annaks kui rasketel sõitudel kannatama pean. Selle juures peaks kogu keha rüht paranema ning kui nt selg ei väsi saavad jalad rahulikult pedaalimisele keskenduda, vastasel juhul hakkavad ka jalad muid funktsioone üle võtma.»

«Sain meeletult palju targemaks ning motivatsioon kasvas jällegi, sest tundus, et mul on kuhu areneda,» lisas Taaramäe.

Tänavusel hooajal lõpetas Taaramäe Tour de france’i üldarvestuses 12. kohaga ning lõpetas noorratturite arvestuses teisena. Lisaks on tal ette näidata etapivõit Vueltalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles