Egon Kaur jahib esimese eestlasena autoralli MM-tiitlit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur
Egon Kaur Foto: Ray Põder

Walesi teedel sõidetav ja neljapäeval startiv Rally GB on selle hooaja viimane autoralli MM-etapp.

Sellel nädalavahetusel sõidetaval rallil on stardis neli Eesti ekipaazi ja kuigi kõigi nelja jaoks on ralli oluline, siis ei vaidle keegi vastu, kui öelda, et enim on siin mängus Egon Kauril ja Erik Lepiksonil.

Nemad võivad ajalukku minna esimeste WRC Academy sarja võitjatena. Selleks on sellel nädalavahetusel sarnaselt jalgpalliga tarvis seljatada Iirimaa...

Lähim konkurent WRC Academy sarjas Craig Breen on iirlane. Kardispordist alustanud Breen on koos Wales’ist pärist kaardilugeja Gareth Robertsiga Kaurist 20 punkti kaugusel. Katsevõitude eest saadavate lisapunktidega on võimalik Wales’ist teenida aga 42 punkti. Seega on matemaatiline võimalus ka kolmandal kohal oleval Hispaania rallimehel Yeray Lemes’il, kuid siis peaks kahel esimesel ralli täielikult ebaõnnestuma.

Kaur on võitnud tänavu kolm rallit, Portugal (kaardilugejaks seal Mait Laidvee), Sardiinia ja Soome. Breen sai võidu Saksamaal.

Kaurist võib sel nädalal saada esimene Eesti rallimees, kes tulnud maailmameistriks. Varasemalt on enne viimast etappi samasugust võimalust omanud Ott Tänak ning kahel korral ka Urmo Aava.

«Oleme ralliks valmis, tegime pühapäeval siin testi selle autoga, millega oleme Eestis sõitnud, eesmärgiga saada käsi soojaks. Täna osalesime samuti ühisel testil, seda nüüd selle autoga, millega sõidame siin. Palju ei sõitnud, kontrollisime, et asjad oleks korras. Ralli saab raske olema, katsed on märjad ja libedad ning nädalavahetuseks lubab paduvihma. Midagi lihtsat seega ei ole, läheme alguses oma sõitu tegema ja vaatame, kus me oma aegadega oleme. Ralli on pikk ja keeruliste oludega ning palju võib juhtuda. Mängus on väga palju,» rääkis Kauri enne rallit.

Eestlastest on Walesi teedel kihutamas veel WRC Academy sarjas sõitvad Miko-Ove Niinemäe ja Toomas Valter, oma esimese stardi MM-sarjas WRC autoga tegevad Ott Tänak ja Kuldar Sikk ning Ford Fiesta S2000 autoga sõitvad Karl Kruuda ja Martin Järveoja.

Esimesele katsele stardib esimene auto neljapäeval Eesti aja järgi kell 16.38.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles