Rootsi suusakuulsus kannatab salapärase haiguse käes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi suusakuulsus Gunde Svan.
Rootsi suusakuulsus Gunde Svan. Foto: Scanpix Sweden

Rootsi suusalegend Gunde Svan vaevleb salapärase haiguse käes. Kõige hullem on see, et ka arstid ei oska öelda, millega on tegu, vahendab Aftonbladet.

Viimase nelja kuuga on Svan kõvasti kaalust alla võtnud, lisaks vaevleb ta õhupuuduse, palaviku ja nohu käes.

«Nohu ja köha kannataksin ära, aga see surve rinnus. See tundub imelik. Mulle tundub justkui hingaksin väga väikse osaga oma kopsudest,» selgitas Svan, kes haigestus juuli lõpus.

Svan on teinud läbi antibiootikumikuuri, kuid see teda ei aidanud. Arstid ei oska öelda, milles on asi. Erinevad uuringud pole tulemust andnud. Arstid kahtlustavad, et Svan võib põdeda mükoplasmoosi või kopsuklamüüdiat, kuid pole suutnud leida kindlat põhjust.

Enne seda treenis Svan viis korda nädalas. Nüüd ei suuda ta end aga enam füüsiliselt aktiivsena hoida. Isegi lehtede riisumine käis talle üle jõu.

«Ma pole kunagi varem nii kaua tegevuseta olnud. Lihased on juba kadunud. Paar päeva tagasi üritasin lapsega mängida, aga seejärel köhisin kaks päeva järjest,» sõnas Svan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles