Pohlak: meeskond põles läbi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Peeter Langovits

Eesti Jalgpallilidu presidendi Aivar Pohlaku sõnul said Eesti koondisele saatuslikuks siinse jalgpalliajaloo tähtsaima mänguga kaasnenud pinged. «Meeskond põles läbi. Pingetest tingituna võeti platsil ja platsi ääres vastu valesid otsuseid,» lausus ta.

Pohlaku hinnangul oli Eesti ja Iirimaa vahelise kohtumise üks võtmemoment teisel poolajal, kui peatreener Tarmo Rüütli kutsus tipuründajana tegutsenud Jarmo Ahjupera platsilt ära ja saatis tema asemele Vladimir Voskoboinikovi.

«Meie koondise tõus algas siis, kui Voskoboinikovi enam meeskonda ei kutsutud ja väljakule ei pandud. Tänagi oli näha, et tema ja Ahjupera vahe oli nagu öö ja päev,» nentis ta ja lisas, et mõistagi jättis parema mulje Ahjupera. «Pärast ründaja vahetust ei seisnud pall enam üldse ees.»

Pohlaku sõnul oleks ta pärast esimest poolaega jäänud 0:1 kaotusseisuga rahule. «Soovisin, et säilitaksime teiseks mänguks nii hea tulemuse kui võimalik,» rääkis ta. «Kuigi uskusin, et kõik võib nii lõppeda, on ikkagi natuke kahju. Samas pole vaja kedagi maha lasta – lootusetust tunnet pole.»    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles