Lehtla loobub esimestest MK-etappidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla.
Kadri Lehtla. Foto: Arvet Mägi


Laskesuusataja Kadri Lehtla loobub vabatahtlikult MK-sarja esimesest kolmest etapist ja keskendub detsembris hoopis kraad nõrgematele jõuproovidele ehk IBU karikaetappidele.



«Leidsin, et pean minema tagasi sinna, kus ma oleksin pidanud olema neli aastat tagasi,» selgitas 2006. aasta kevadel murdmaasuusatamisest biatloni siirdunud Lehtla, kes tegi MK-debüüdi 2007. aastal. «IBU karikaetappidel on mul võimalus saavutada häid kohti, see annaks emotsionaalselt palju rohkem kui MK-sarjas ühe-kahe punkti korjamine.»

Praeguse plaani kohaselt võistleb Lehtla IBU karikasarjas detsembris, edasised plaanid on veel lahtised. «Kõik sõltub tulemustest,» sõnas Lehtla. «Tahan seal esiotsas sõita ja parematel päevadel poodiumile jõuda, usun, et see on võimalik. Kui olen stabiilselt esikuue seas, võib mõelda MK-sarjale.»

Eesti koondis pidas eile Olosel ka teise hooajaeelse katsevõistluse. Naiste sprindis oli parim Lehtla, teine oli Darja Jurlova ning kolmas Grete Gaim.

Eesti naistel on MK-sarjas kolm kohta, MK-norm on aga täidetud Lehtlal ja Viigipuul. Jurloval ja Gaimil on võimalus normi täita Östersundi IBU karikaetapil.

Meeste sprindis võidutses Kauri Kõiv, teine oli Roland Lessing, kolmas Priit Viks ning neljas Indrek Tobreluts.

MK-sarjas on Eesti meestel viis kohta, neist neli on juba selged – Lessing, Tobreluts, Viks ja Kõiv. Viies mees selgub pärast IBU karikasarja avaetappi, kohta püüavad Daniil Stept­šenko, Martin Remmelg ja Siim Ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles