Peatreener Olle ei käi suusakoondisega võistlustel kaasas, abitreener Alaver käib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Olle.
Raul Olle. Foto: Mihkel Maripuu

Ligi kuu tagasi tehti suusaliidus uhke vangerdus – senine peatreener Mati Alaver tagandati kuni rahvusvahelise spordikohtu otsuseni ning tema kohusetäitjaks sai Raul Olle. Tegelikult muutus kahe mehe elus aga üksnes ametinimetus.

Suusaliidu oktoobrikuise vangerduse järel küsisid ilmselt paljud – kas see on alaliidu uus algus või kõigest osav PR-trikk avalikkuse ees? Peasekretär Jüri Järv andis lahkumisavalduse ning Alaver taandati peatreenerikohalt, ent mis on muutunud sisuliselt?

Kahel esimesel MK-etapil pole Olle kohapeal käinud. Nädalavahetusel lõppenud Kuusamo minituuril täitis tema kohuseid Alaver. Nii ongi hakanud toimima huvitav ring, kus ajakirjanikud helistavad Ollele, kes edastab Alaveri kuuldut-nähtut.

Seda enam, et lähiajal pole ka näha, millal Olle mõnele MK-etapile koondisega kaasa läheb. Tour de Skile sõidab kaasa senine peatreener Mati Alaver.Kas ka Olle, pole veel teada.

Raul Olle, oled nüüd ligi kuu aega olnud Eesti suusakoondise peatreener. Mis su elus muutunud on?

Ma kõigepealt täpsustaksin ühe väga olulise asja. Ma pole mitte peatreener, vaid peatreeneri kohusetäitja. Aga mis minu elus muutunud on? Absoluutselt mitte midagi!

Kas peatreeneri kohusetäitjana pole siis tööd juurde tulnud?

Nii palju kindlasti mitte, et seda eraldi välja tuua.

Nii et siis ühtki töökohustust juurde pole tulnud?

No natuke organisatoorset asja. Kuna ütlesin juba kuu tagasi, et sportlaste treenimisse ma ei sekku, siis selle poole pealt pole miskit muutunud. Uusi õpilasi pole ma leidnud ja mis veelgi tähtsam – ma ei otsi ka neid!

Aga organisatoorse poole pealt, millised ülesanded on lisandunud?

Eraldi lahti rääkida on neid asju raske. Tavainimesele ei ütleks need FISi punktid ja nendega pusimine ju midagi.

Kas sa käisid nädala lõpus toimunud Kuusamo MK-etapil sportlastega kaasas?

Ei käinud. Seal oli kümne sportlase peale neli treenerit ja leidsin, et poleks väga mõttekas sinna sportlasi segama minna. Treeneritest olid Kuusamos kaasas Kalmer Tramm, Tanel Ojaste, Anatoli Šmigun ja Mati Alaver.

Millistele MK-etappidele plaanid kaasa minna?

Düsseldorfi MK-etapile ma ei lähe, sest seal on vaid sprinterid ja nende treener Tanel Ojaste saab oma ülesannetega kindlasti hästi hakkama. Davosi MK-etapile minekut vaatame jooksvalt. Oleneb sellest, kes seal võistlevad.

Millised on peatreeneri ülesanded MK-etapil kohapeal olles?

Peatreenerina polegi ma veel ühelgi MK-etapil käinud. Aga tean, et tema kohustuseks on võistkond üles anda ning tiimide kaptenite koosolekutel osaleda. Nendel koosolekutel kuuldu tuleb viia koondisele ja hooldemeeskonnale. Suurt rohkemat nagu polegi.

Seni on seda rolli täitnud Mati Alaver.

Jah. Minu arvates ei ole ilmtingimata vajalik, et peatreener MK-etapil kohal oleks. Ka riigiti on see tegelikult erinev. Oleneb finantsilistest olukordadest. Kuigi tõsi – üldiselt on koondiste peatreenerid võistlustel siiski kohal. Ma ise polegi meeskonna kaptenina ühelgi MK-etapil käinud. Küll aga olen kaasas käinud Libereci ja Oslo MMil.

Postimehe toimetusele on tulnud vihjeid, kus räägitakse, et suusaliidus tehti justkui vangerdus ära, aga tegelikult midagi ei muutunud. Mis sa neile ütleksid?

Ma ütleksin, et vihjake edasi ainult!

Midagi rohkemat ei tahakski öelda?

No mina ütleksin küll, et midagi on muutunud.

Aga ehk täpsustaksid, mis on siis muutunud?

Ütleme, et kui võtame nii, mis enne Kuusamo etappi muutunud on, siis suurt olulist polegi.

Sisuliselt siis ongi vahetunud vaid ametinimetus.

Võib küll nii öelda jah.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles