Kuusmaa kupatab Kalev/Cramo mängijad kergejõustikuhalli treenima

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Korvpall.
Korvpall. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

«Tüüpiline Kalev/Cramo – 35 minutit mängime vastasega võrdselt, aga viie minutiga lubame teistel teha spurdi, mis annab neile ka võidu,» tõdes kalevlaste peatreener Aivar Kuusmaa. Eile Ühisliigas sama stsenaariumi järgi kulgenud kohtumises alistus Kalev Venemaa tippklubile Himkile 65:76.


Ühisliigas ja EuroCupi turniiril seni vaid võite tunnistanud ning ka Venemaa meistriliigas liidrikohta hoidval meeskonnal piisaski viimasest veerandajast, et pöörata 52:58 kaotusseis 72:64 eduks.

Oma osa oli selles ka Kalevi möödavisetel. Kuusmaa hinnangul olid need tingitud põhimeeste väsimusest.

«Ma ei saa rõõmustada, et saime jälle ilusa kaotuse. Tähtsam on see, et platsil oli võitlust – just seda rõhutasime treeneritega enne mängu,» mõtiskles Kuusmaa. «Olenemata koosseisust mängis Himki kõik 40 minutit väga agressiivset kaitset.»

Täna jõuab Kalev Moskvast koju ja mängijad pääsevad lühikesele jõulupuhkusele. Treeningule kogunetakse taas 26. detsembril, kuid ka siis ei pääse korvpallurid pallisaali, vaid peavad kolm päeva Lasnamäe kergejõustikuhallis rassima.

«Valmistume jaanuari alguse tähtsateks mängudeks. Olen iga aasta kasutanud detsembri lõpus kergejõustikuhallis treenimist, muidu vajub meeste kehaline vorm hooaja lõpuks täitsa kokku,» selgitas Kuusmaa.

Jaanuari esimesel nädalal kohtub Kalev Ühisliigas kodus Nižni Novgorodiga ja Balti liigas Ventspilsi ja Liepajaga.

Kuid 29. ja 30. detsembril mängitakse veel välja Eesti karikas. Kalev kohtub Pärnus peetaval nelja tugevama finaalturniiri poolfinaalis Rakvere Tarvaga.

Täpselt aasta tagasi said nad Andres Sõbra meeskonnalt poolfinaalis valusa õppetunni. Raskete treeningute pealt minnakse neile mängudele vastu seegi kord…

«Meil pole treenimiseks muud aega,» selgitas Kuusmaa. «Ma ei taha küll kedagi alahinnata, kuid usun, et meie ja Tarva tasemevahe on praegu parajalt suur ja see võimaldab ka sellises seisus võita.»

Päris lõdvalt ei saa Kalev siiski karikavõistlusi võtta, sest edu korral saavad nad finaalis vastaseks Tartu Ülikooli ja TTÜ vahelise mängu võitja.

Korvpall

Ühisliiga

Himki – Kalev/Cramo 76:65

Himki: Loncar 24, Monja 14, Planinic 13, Vialtsev 6, Quinn 6, Žukanenko 6, Dudu 5, Puškov 2.  
Kalev: Arbet 12, Uljanko 11, Škele 10, Varbanov 10, Tamm 7, Toome 5, Fall 5, Dorbek 3, Riis 2.

A-grupi tabeliseis: 1. Himki 8-0, 2. Unics 7-1, 3. Riia VEF 4-3, 4. Astana 4-4, 5. Samara 3-3, 6. Nižni Novgorod 3-5, 7. Žalgiris 2-7, 8. Budivelnik 2-7, 9. Kalev 1-8. 

Tagasi üles