Jääger läbis Poola klubis arstliku kontrolli

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enar Jääger (sinises) Eesti koondise EMi play-off’i kohtumises Iirimaaga.
Enar Jääger (sinises) Eesti koondise EMi play-off’i kohtumises Iirimaaga. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise paremkaitsja Enar Jääger läbis Poola kõrgliigaklubi Gdanski Lechia juures arstliku ülevaatuse ja peab nüüd otsustama, kas liituda meeskonnaga või mitte.

«Arstlik kontroll oli ära ning täna (eile – toim) sõidan Eestisse tagasi. Järgneva paari päeva jooksul pean otsustama, kas võtan nende pakkumise vastu või mitte,» sõnas Jääger. «Pean natuke aru ja eks siis otsustan, mis on mulle kõige parem. See on seni olnud kõige kindlam pakkumine. Ülejäänud on olnud rohkem jutu tasemel.»

Poola liigas asub Lechia sügisringi järel 12. kohal (kahel eelmisel hooajal lõpetas Gdans­ki esindusmeeskond liiga 8. positsioonil – toim) ning talvel soovitakse meeskonda mitme mängijaga tugevdada. Poola meedia teatel on meeskonnaga ühinemas ka ründaja Patryk Tuszynski, lisaks on silm peale pandud Sergei Zenjovi grusiinist klubikaaslasele Aleksandr Gurulile ja veel paarile edurivimehele.

«Kuna olin klubi juures väga lühikest aega, siis hinnangut on meeskonnale raske anda. Staadion on küll väga kihvt,» tõdes viimati Norra kõrgliigas pallinud paremkaitsja.

Kodumänge peab Lechia uhiuuel, 43 000 pealtvaatajat mahutaval Gdanski Arenal, kus suvisel jalgpalli EM-finaalturniiril peab Hispaania koondis kõik oma alagrupimängud.

Viimasel ajal on aina rohkem Eesti jalgpallureid leidnud tee Poola liigasse. Koondise puurilukk Sergei Pareiko kaitseb teatavasti valitseva meistri Krakowi Wisla väravat. Esiliigas esikohta hoidev Szczecini Pogon palkas poolkaitsja Sergei Mošnikovi ning mullu pallis Sander Puri pool hooaega kõrg­liigameeskonnas Kielce Korona. «Poola liiga ei ole kindlasti nõrk ning tase on päris hea. Viimasel ajal on palju häid mehi sinna mängima läinud,» sõnas Jääger.

Viimased kaks hooaega veetis paremkaitsja Norra kõrgliigas Ålesundi ridades (sama meeskonda esindas ta ka aastail 2007–2009 – toim), kus ta sai viimati tähistada ka karikavõitu. Eelnevalt on ta välisklubidest esindanud veel Itaalia esiliigas mänginud Ascolit ning Venemaa klubi Moskva Torpeedot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles