Saksamaale siirdunud Veidemani asemel liitub Tartuga Kriisa

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa.
Valmo Kriisa. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Saksamaale läinud Rain Veidemanist Tartu Ülikooli korvpallimeeskonnas vabaks jäänud tagaliinikoha täitmise osas oli peatreener Gert Kullamäel variandid juba nädalavahetusel olemas. Täna sai selgeks, et Tartu meeskonnaga liitub seni Rakvere Tarvas mänginud Valmo Kriisa.

Kogenud tagamängija on ka 37-aastaselt tegemas korralikke mänge nii meistriliigas kui Balti liiga Challenge Cupil. Meistriliigas on ta visanud 18 mänguga keskmiselt 10,3 punkti, võtnud 4 lauapalli ja andnud 3,6 korvisöötu. BBL Challenge Cupil on tema näitajad veelgi paremad – 10,9 punkti, 4,1 lauapalli ja 5 korvisöötu.

Tartu Ülikooli peatreener Gert Kullamäe loodab Kriisast eelkõige eeskuju teistele mängijatele. «Kuna Raini asi toimus kiiresti, siis tuli ka meil kiiresti reageerida. Meilt lahkus professionaalne ja kiire mängumees, aga vastu saame samuti väga professionaalse ja kogenud mängija, kes siia meeskond peaks hästi sobima nii mänguliselt kui isiksusena. Sellist kogemustega meest on meile väga vaja – ta on oma suhtumisega kõigile eeskujuks,» sõnas Kullamäe.

Kullamäe ei näe Kriisat vaid ajutise lahendusena, vaid hea meelega seoks kogenud mängija klubiga ka pikemalt. «See on Valmole hea variant tulla kadunud pojana Tartusse tagasi. Esialgu arvestan temaga hooaja lõpuni, aga meie klubile on tema tulek kindlasti midagi enamat. Tahaks teda klubiga siduda ka pikemas perspektiivis. Seda enam, et Tartust pärit mehena on tal oma kodulinnas kõige õigem koht – praegu on ta ju pidevalt mööda Eestit sõitnud,» lausus Kullamäe.

Kriisa liitub meeskonnaga esimesel võimalusel ja esimese mängu Tartu Ülikooli särgis peaks ta tegema Leedu-turnee ajal, kui kohtutakse neljapäeval Šiauliaiga ning laupäeval Kaunase Baltaiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles