Eesti jalgpallikoondis tõuseb esmakordselt maailma 50 parema sekka

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA avaldab 7. märtsil uue edetabeli ja Eesti koondis on seal tõusmas esmakordselt 50 parema sekka.

Veebruaris avaldatud tabelis paikneb Eesti 54. kohal ning seni on eestlaste läbi aegade parimaks 52. koht. Pärast El Salvadori alistamist on Eesti tõusmas aga 47. positsioonile.

Eesti teenib FIFA tabelisse El Salvadori üle teenitud 2:0 võiduga üheksa punkti juurde ning eestlaste kogusumma tõuseb sellega 585 silma peale. El Salvador langeb samal ajal 58. positsioonile.

Uues FIFA tabelis tõuseb Eesti mööda näiteks sellistest jalgpalliriikidest nagu Wales, Šotimaa ja Rumeenia. Viimasega kuulub Eesti teatavasti ühte alagruppi 2014. aasta MM-valiksarjas.

Tabeli tipus hoiab jätkuvalt esikohta Hispaania koondis. Taas kerkib teisele positsioonile Holland ning kolmandaks langeb Saksamaa. Neljandal kohal jätkab Uruguay, viiendaks kerkib Brasiilia ja kuuendaks langeb Inglismaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles