Tänak võttis Mehhiko rallil meelega ajatrahvi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Mehhiko rallil.
Ott Tänak Mehhiko rallil. Foto: M-Sport

Autolehes avaldati Ott Tänaku enda kokkuvõte Mehhiko rallist, kus ta saavutas karjääri parima ehk viienda koha. Eestlase sõnul oli sealse kuuma ilma ja kõrgmäestiku tingimuste tõttu tegemist füüsiliselt väga raske ralliga. Samas tunnistas eestlane, et Petter Solbergile paremate tingimuste loomuseks tuli tal võtta ka kümnesekundiline ajatrahv.

Autolehes ilmunud Ott Tänaku kokkuvõte Mehhiko rallist:

«Mehhiko ralli oli füüsiliselt üks raskemaid rallisid, kus ma üldse kunagi startinud. Palavus oli niigi hull, aga mustas võistlusautos ja mustas sõiduülikonnas veel eriti. Mitmed pikad ja aeglased katsed olid väga kurnavad.

Ralli algus oli keeruline, sest kõrgmäestiku tingimustes tuli läbi ajada väiksema mootorivõimsusega. Testikatsel oli sõitmine eriti keeruline, olen ju harjunud rohkemate hobujõududega, hiljem sõidutunne paranes.

Esimese võistluspäeva ajad polnud väga head. Alates teisest päevast suutsime aga kontrollida Jevgeni Novikovi tempot ja kui olnuks vaja, saanuksime ka Østbergi tempos sõita. Teisel päeval purunes meil ka üks rehv, sõitsime pikalt tühja esirehviga, eks sinna kulus palju aega.

Nii pikka kiiruskatset nagu Mehhiko ralli kavas olnud 54 kilomeetrine, ma varem sõitnud polnudki. Aga füüsiliselt polnud see nii ränk kui teisel päeval kavas olnud 41 kilomeetrine kiiruskatse, kus pidime kõik mängu panema. Katse toimus keskpäeval, mil päike oli seniidis. Kõige pikemal katsel polnud meil tarvis nii palju pingutada.

Protokollis on meil kirjas ka kümnesekundiline ajatrahv, mille võtsime põhjusel, et põhimeeskonnas sõitev Petter Solberg jääks stardijärjekorras meist tahapoole. Puhastasime talle teed.

Et sel rallil pidime üsna vähe viimasel piiril sõitma, saime legendi paremaks lihvida. Õigupoolest oli see päris hea, kuid alati saab ju paremaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles