Purjelaudurid teenisid Eestile kaks olümpiakohta

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Ott Kallas

Hispaanias Cadizis peetud RS:X klassi maailmameistrivõistlustel, mis olid purjelaudadele ühtlasi 2012. aasta Londoni olümpiamängude teiseks kvalifikatsiooniregatiks, teenis Ingrid Puusta Eestile olümpiapileti naiste ning Johannes Ahun ja Henri Kaar meeste klassis.

Tänasel viimasel võistluspäeval jätkunud tormituulte tõttu ühtegi võistlussõitu, kaasa arvatud medalisõite meeste ja naiste laevastike kümnele parimale, taaskord ei toimunud. Lõpptulemustes läheb kuldlaevastikele seega kirja seeria jooksul ära pidada õnnestunud 10 sõitu, hõbegruppidele aga 6.

Johannes Ahunile (Noblessneri Jahtklubi) lõppes MM 120 mehe seas 62. ning Henri Kaarele (Team Extreme) 64. kohaga. Kevin Jakobson (Noblessneri JK) sai 100. lõpptulemuse.

Meeste RS:X klassis jagati riikide vahel, kes 2011. aasta detsembris Austraalias peetud olümpiaklasside MMil olümpiakohta ei lunastanud, seekord välja veel üheksa olümpiapääset. Seitsmendana õnnestus Ahuni ja Kaare tulemuste alusel OMil osalemise õigus saavutada ka Eestil.

Ingrid Puusta (Noblessneri JK) sai regati kokkuvõttes 80 naise hulgas 48. koha. Naiste klassis anti olümpiakohti MMil välja seitsmele riigile, Eesti sai pääsme viiendana.

Meeste maailmameistriks tuli prantslane Julien Bontemps britt Nick Dempsey ja uus-meremaalase JP Tobin'i ees. Naistest võitis kulla iisraellanna Lee Korzits, hõbemedali teenis välja poolatar Zofia Klepacka ning pronksile seilas end itaallanna Alessandra Sensini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles